iPon Hírek

Fractal Design Haswell-kompatibilis tápegységek listája

Dátum | 2013. 05. 27.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

A negyedik generációs Intel Core processzorok, azaz a “Haswell” életre keltésével az Intel egy új technológiát mutat be a fogyasztás további csökkentésére, ami a CPU "alvó" állapotában lép működésbe. Az új "legmélyebb" alvó állapot, melyet C7 state néven azonosíthatunk, úgy ér el jelentős fogyasztáscsökkenést, hogy a CPU áramfelvételét ebben az állapotban 0,05 amperra csökkenti, ami mindössze 0,6 wattos fogyasztást eredményez.

Nyilván ebben az esetben a feszültség is nagyon alacsony, ez a kevésbé jó felépítéssel rendelkező tápegységeket, valamint a régebbi modelleket "összezavarhatja", ami leállást, újraindulást, instabilitást eredményezhet. Éppen ezért kezdték el a gyártók közzétenni azokat a listákat, amelyekben azok a termékeik szerepelnek, amelyek biztosan képeseket együttműködni az új platformmal és az új C7 state-tel. Ezt most a Fractal Design is közzétette:

Newton R3 és Tesla R2 tesztelés: A Newton R3 és Tesla R2 DC-DC metódust használ a 3,3 V és 5V ágakon. Minden táp, ami DC-DC metódust használ, képes működni a 3,3V/5V ágakon anélkül, hogy a 12 V-os ágon terhelés lenne, így a Tesla R2 és Newton R3 problémamentesen használható az Intel Haswell platformmal. Integra R2 tesztelés: Mivel az Intel egyelőre nem tett közzé semmilyen hivatalos tesztelési eljárást vagy formális definíciót a Haswell kompatibilitásra, a Fractal Design egy átfogó tesztet készített az Integra R2 PSU-kkal. Az Integra R2 csoportos szabályozási módszert használ a 3,3 V és 5 V-os ágakhoz, ami azt jelenti, hogy a kimeneti feszültségekre hatással van az, hogy éppen milyen terhelés tapasztalható az adott PSU 12 V-os ágán.

A jelenlegi generációs csoportos szabályozási módszerű tápegységek sokkal stabilabb működésre képesek, mint a négy-öt évvel ezelőtti ilyen felépítést alkalmazó modellek, így az Integra R2 egységek képesek biztosítani az ATX szabványban lefektetett feszültségértékeket a 3,3 és 5 V-os ágakon bármilyen állapotban, ennek értelmében akkor is, ha a rendszer C7 állapotba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. KaiotEch
2013.05.27. 16:09
Amennyire jól néznek ki ezek a tápok annyira szar belsővel szerelik őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mocsok92
2013.05.27. 16:20
én azt hittem, hogy a cooler master-es hír után már nem lesz ez több ilyen haswell-kompatibilis táp "hír". Inkább egy cikkben leírtátok volna az összeset... -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrApollo
2013.05.27. 17:02
Főleg azután h a kuler maszeres kiegészítés amit ma olvastam, azt taglalja h kikapcsolható lesz ez a ficsör..biosból tehát nemkell parni..mert max nem 5w-ot fog enni a konf ilyen esetbe hanem 9...most csak irtam vmit de ez volt a cikk lényege..a kikapcsolhatóság és a 2filléres megtakarítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mocsok92
2013.05.27. 17:44
@ocsabi: hülye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2013.05.27. 22:30
ez jó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NimKorko Kaiot...
2013.05.28. 12:54
Hát lehet, nem a legjobb gyártó gyártja a belsőt, de a JonnyGuru-n megdícsérte az 1000W-os tápukat a teszter, hogy nahát, ha összeszedi magát az ATNG akkor mégis tud értelmeset alkotni:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!