iPon Hírek

Friss Biostar alaplap Trinity APU egységekhez

Dátum | 2012. 11. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Ezúttal a Biostar jelentkezett friss, Socket FM2-es processzorfoglalattal ellátott alaplappal, amelyben a Trinity APU egységek mellett az ugyancsak Trinity alapokon nyugvó, azonban aktív beépített videó vezérlővel nem rendelkező Athlon processzorok is helyet kaphatnak.


A TA75MH2-es névre keresztelt Biostar alaplap az AMD A75-ös platformvezérlőjére támaszkodik, így nem csak jó felszereltségre, de kedvező árra is számíthatunk vele kapcsolatban. A micro-ATX formátumú deszka 100%-ban szilárdtest kondenzátorokat alkalmaz, amelyek hosszabb élettartammal rendelkeznek és a rendszer stabilitására is jótékonyan hatnak.


Memóriafoglalatokból ezúttal csak kettő jár: ezekben maximum 32 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es rendszermemória kaphat helyet, ami egy kompakt asztali PC esetében bőségesen elegendő lehet – legalábbis az esetek döntő többségében. Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16-os, valamint két PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI slot is helyet kapott. SATA portokból ezúttal hat darab 6 Gbps-os példány jár, amelyekhez természetesen jár RAID 0,1,10 támogatás is. 


USB 3.0-s portokból négyet kapunk – kettőt hátlapi port, kettőt pedig alaplapi kivezetés formájában. USB 2.0-s portokból összesen hatot kínál az új deszka – kettő port, négyet pedig alaplapi kivezetés formájában.  A videó kimenetek között minden jelen van, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet: a sorban egy D-Sub, egy HDMI és egy DVI port lapul.


A Gigabites Ethernet kapcsolatért egy Realtek RTL8111F típusú vezérlő felel, a HD audió vezérlő szerepét pedig egy Realtek ALC662-es chipre bízták, amely hatcsatornás audió támogatást kínál. Kivezetés formájában S/PDIF audió kimenet, soros port és CIR port is rendelkezésre áll.

A felesleges sallangoktól mentes, árához képest jól felszerelt Biostar alaplap hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban. A TA75MH2-es modellért 62,9 eurót kell majd letenni az asztalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kapti
2012.11.15. 09:01
Tetszik. De még Biostar alaplappal nem volt dolgom 25 éves pályafutásom során.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mThom
2012.11.15. 19:58
A színek alapján a LEGO ugrott be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MJA
2012.11.15. 20:25
A d-sub mellé minek egy dvi-i kimenetet? (megy majd rajta analóg jel, vagy csak megtévesztésre van? )

szerk.: mert ugye a dvi-d bőven elég a digitális jelhez, az meg bolondbiztos is, nem megy bele a d-sub átalakító
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!