iPon Hírek

Friss infók az Nvidia rejtélyes táblájáról

Dátum | 2013. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia Tegra 4 SoC egységgel rendelkező, 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblájáról már egy ideje tudható, hogy Tegra Tab néven debütálhat a nem is oly távoli jövőben. A rejtélyes P1640-es táblával kapcsolatban éppen a napokban érkezett némi információ, ám most, az FCC munkatárasainak köszönhetően újabb részletekről hullott le a lepel, így ha lassan is, de végre kezd összeállni a kép. Homályos részletek persze még így is maradtak, méghozzá nem is kevés - no de nézzük inkább, milyen friss információ érkezett.

A 7 hüvelykes képátlójú LCD érintőkijelző már biztos, hogy IPS panelre alapoz, natív felbontása pedig 1280 x 800 pixeles lesz. Az új táblán egy friss, eddig még nem látott Tegra 4-es SoC egység teljesít szolgálatot, az akkumulátor szerepét pedig egy 3200 mAh-s vagy egy 4100 mAh-s energiaforrás tölti be.

A kiszivárgott felhasználói kézikönyvből az is kiderül, hogy az új tábla USB 2.0-s portot, illetve előlapi kamerát egyaránt kap, de emellett fejhallgató kimenet is lesz rajta. A leírás egy prémium modellről is említést tesz, amelyen 5 megapixeles hátlapi kamera, HDMI videó kimenet és microSD memóriakártya-olvasó egyaránt lesz, sőt, ehhez a példányhoz még érintőceruza is jár, természetesen néhány speciális alkalmazással együtt.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az újdonságot az Nvidia saját maga dobja-e piacra, vagy OEM partnerein keresztül teszi-e elérhetővé - mindkét lépésre van esély. A felhasználói kézikönyv és az értesülések alapján egy biztosnak tűnik: a Tegra 4i Phoenix modellel ellentétben ezúttal nem csak egy fejlesztőknek szánt termékről, hanem egy kereskedelmi forgalomba szánt megoldásról lehet szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!