iPon Hírek

Friss Intel HD Graphics driver hibajavításokkal, újításokkal

Dátum | 2017. 07. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Intel elérhetővé tette legfrissebb Intel HD Graphcis sorozatú eszközillesztő szoftvercsomagját, amely a 15.46.02.4729-es verziószámot viseli, hardvertámogatás terén pedig a Kaby Lake, a Skylake és az Apollo Lake sorozat tagjait célozza. Az új driver tehát a hatodik és hetedik generációs Intel processzorokhoz passzol, de az Apollo Lake platformot, valamint a Xeon E3-1200v5, E3-1500v5 és E3-1200v6 termékcsaládokkal is kompatibilis. Apró kikötés, hogy az új driver csak 64-bites Windows 10-es operációs rendszerhez passzol, cserébe viszont az Alkotói Frissítés újításait is támogatja. Igaz, ez a támogatás az Intel bejelentése szerint a hetedik generációs, azaz Kaby Lake sorozatú processzorokra korlátozódik. A 15.46-os változat számos játékhoz kínál optimalizációkat, így egyebek mellett a Minecraft: Story mode – Season Two, a Fortnite, a Gigantic, a Pyre, a Master x Master, a Secret World Legends és a Pit People című alkotásokhoz egyaránt érdemes letölteni, amennyiben Intel HD Graphics 620-as vagy jobb iGPU lapul az adott Intel Kaby Lake processzorban.
A játékok esetében a hibajavításokra is kiemelt figyelmet fordított a gyártó, így a Halo 2 és néhány egyéb DirectX 9-es játék alatt már nem jelentkeznek többé textúra-megjelenítéssel kapcsolatos hibák. A grafikai anomáliákat a Guilty Gear Xrd, a Fallout 4, az Euro Truck Simulator 2, a Guild Wars 2, a Deus Ex: Mankind Divided, a Vikings – Wolves of Midgard, a Rainbow Six Siege, a For Honor, a Watch Dogs 2, a Lego Minifigures Online (DX12) és sok egyéb játék esetében is javították, így ezek remélhetőleg most már képhibák nélkül játszhatóak. Az új driver telepítése után a Guild Wars 2, a DOTA 2 és a The Talos Principle esetében sem kell már alkalmazás-összeomlástól tartani – hogy csak néhány címet említsünk.
A hibajavítások terén maradva fontos megemlíteni, hogy a HD Graphics Control panel többé nem teszi elérhetővé a Panel Self Refresh opciót az üzemmódot nem támogató panelek esetében, valamint a három monitorból álló megjelenítő rendszerek esetében tapasztalható keretkorrekciós hibákat is javították. Eddig egyes tábláknál képhibák jelentkeztek, ha videó lejátszása közben 180 fokkal elforgatták az eszközt, de ezeket is száműzték. A virtuális kijelzőket érintő felbontás-beállítási hibákat szintén javították, a WebGL esetében pedig javult az általános stabilitás, hála az optimalizációknak. Fontos kiemelni, hogy a 15.46-os driver megjelenésével OpenGL v4.5-ös és Vulkan v1.038-as támogatás is rendelkezésre áll, de friss OpenCL média kiterjesztéseket, valamint Direct3D12-vel kapcsolatos újítást is kaptunk – utóbbi a programozható mintapozíció nevet viseli. Az új driver telepítése után Computer Vision (CV) és Artificial Intelligence (AI) terén egyaránt lehetőség van a különböző munkafolyamatok hardveres, iGPU alapú gyorsítására, hála a nyílt forráskódú cIDNN könyvtárnak, illetve a Computer Vision SDK-nak és a Deep Learning Deployment Toolkitnek. Az Intel 15.46-os eszközillesztő szoftvercsomagja, amely a Display Audio Driver 10.22.01.100-as változatát is tartalmazza, innen tölthető le a 64-bites Windows 10-es operációs rendszerrel szerelt konfigurációkhoz, amennyiben azok Skylake, Kaby Lake vagy Apollo Lake sorozatú processzorral rendelkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!