iPon Hírek

Friss mSATA SSD meghajtók az ADATA műhelyéből

Dátum | 2013. 08. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Megérkeztek az ADATA legújabb SSD meghajtói, amelyek a Premier Pro SP310-es sorozatban kaptak helyet. Az apró SSD meghajtók mSATA formátummal rendelkeznek, és főként gyorsítótárként érdemes őket alkalmazni, igaz, önállóan, fő adattárolóként is helyt tudnak állni, hiszen van belőlük 64 GB-os, illetve 128 GB-os változat is.

A Premier Pro SP310-es SSD meghajtókat az ADATA az Intel Smart Response Technológiáját alkalmazó rendszerekhez ajánlja, amelyekben a HDD alapú adattároló rendszer rugalmasságának javítására, illetve válaszidejének csökkentésére lehet őket alkalmazni. Persze alapfeltétel, hogy a kiszemelt alaplapon legyen mSATA bővítőhely - nem elég az SRT támogatás megléte -, de ezt talán felesleges is megemlíteni. A hibrid, azaz merevlemezből és SSD meghajtóból álló adattároló rendszerek mellett az önálló, mSATA SSD-re alapozó konfigurációk esetében is jó választás lehet a Premiere Pro SP310-es sorozat valamelyik tagja. A 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os változatban érkező újdonságok 410 MB/s-os olvasási-, illetve 180 MB/s-os írási sebességet kínálnak, maximális 4K-s véletlenszerű írási teljesítményük pedig 45 000 IOPS-os értéket képvisel. Persze az ördög most is a részletekben rejlik. Íme, a sorozat egyes tagjainak pontos sebességadatai:

Az ADATA szerint az új adattárolók költséghatékonyan alkalmazhatóak nem csak hibrid rendszer gyorsítótáraként, hanem boot drive - azaz fő rendszermeghajtó - szerepkörben is. A JMicron JMF667-es SSD vezérlőre és MLC típusú NAND Flash memóriachipekre támaszkodó SP310-es SSD meghajtók S.M.A.R.T., NCQ és TRIM támogatással egyaránt rendelkeznek. Az új adattárolók 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az apróságok 50,95 x 30 x 4 milliméteres mérettel érkeznek, tömegük pedig 7 gramm körül helyezkedik el. A normál magasságú mSATA SSD meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaznak.

A Premier Pro SP310-es mSATA SSD meghajtókra három év garanciát vállal a gyártó. A termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. djbundy
2013.08.19. 11:30
Ez csak az árával tudhat majd operálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!