iPon Hírek

Friss pendrive, új külső HDD és új SSD meghajtó

Dátum | 2011. 07. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az adattárolók piacán több újdonság is bemutatkozott, amelyek között egy szélsőséges körülmények között is hibátlanul működő SSD meghajtó, egy nagy adattároló kapacitással és hasznos szoftverekkel érkező pendrive család, valamint egy új külső merevlemez család foglal helyet. Nézzük is, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egyes újdonságok.

Super Talent DuraDrive AT3 SSD meghajtók

A gyártó kínálatában új DuraDrive sorozatú SSD meghajtók jelentek meg, amelyek - mint az a nevükből is sejthető - kifejezetten mostoha körülmények között is tökéletesen helytállnak. A gyártó az új adattárolókat ipari felhasználásra ajánlja, ahol -40 Celsius fok és +85 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül tökéletesen megbízhatóan működnek az egységek. Érdekesség, hogy a piacon jelen lévő SSD meghajtók többsége általában a 0 Celsius fok és +70 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül képesek megbízhatóan helytállni.

A DuraDrive AT3-as sorozat tagjai 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek csak úgy, mint a piacon jelenlévő SSD meghajtók többsége. Az újdonságok MLC típusú NAND Flash chipek köré épülnek, SATA 3 Gbps-os csatolófelületet használnak és 128 MB-nyi DRAM gyorsítótárral rendelkeznek. A strapabíró SSD-k a gyártó hivatalos közleménye szerint 250 MB/s-os olvasási- és 170 MB/s-os írási sebesség biztosítására képesek. Az új adattárolók fejlett wear-leveling támogatást is kínálnak (kétutas wear-leveling), amely segít az SSD meghajtó várható élettartamának kitolásában. A 69,85 x 10,20 x 9 mm-es mérettel rendelkező meghajtók ideális adattárolók lehetnek járműben elhelyezett információs rendszerekhez, ipari termelésirányító rendszerekhez, valamint kutatók által, szélsőséges körülmények között használt felszerelésekhez.

A Super Talent DuraDrive AT3-as SSD meghajtói 32 GB-os, 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek a boltok polcaira. Az új SSD meghajtók ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Micro Vault P sorozatú Sony pendrive-ok

A Sony ezúttal egy új pendrive családról rántotta le a leplet, amelynek tagjai 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban lesznek elérhetőek. Az újdonságok "Click" rendszerrel érkeznek, azaz USB 2.0-s csatolófelületek egy mozdulattal kitolható, így nem kell kupakkal bajlódni és nem kell félni a kupak elhagyásának veszélyétől sem.


A feketében és fehérben érkező újdonságokhoz kétféle szoftver jár: az egyik a File Rescue, amely a törölt fájlok visszaállításában segédkezik, a másik pedig az x - Pict Story nevet viseli és automatikus fotóbemutató készítésére alkalmas. A Sony legújabb pendrive családja először Ázsiában lesz elérhető, várhatóan július közepén. A termékek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

A-DATA NH13: új külső merevlemez

Az A-DATA műhelyében a vállalat mérnökei elkészültek a cég legfrissebb mobil merevlemezével, amely NH13-as típusjelzéssel rendelkezik és 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemezt alkalmaz. A Nobility családban helyet foglaló újdonság egyik különlegessége, hogy tetszetős fémházzal érkezik, amely ellenáll a karcokkal szemben, míg a másik különlegesség a csatolófelületben keresendő, az ugyanis az USB 3.0-s szabványt alkalmazza.


A tetszetős újdonság természetesen az USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is kompatibilis, igaz, ekkor az USB 3.0-s porthoz képest jóval alacsonyabb adatátviteli sebességekkel kell beérnünk. Az NH13-as modell ezüst és fekete színben kerül a boltok polcaira és 500 GB-os, valamint 750 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban lesz elérhető.

Az A-DATA illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy a hamarosan megjelenő NH13-as mobil külső merevlemez pontosan mennyibe fog kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Atees
2011.07.12. 23:06
ssd jöhet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!