iPon Hírek

Friss tagokkal bővült a Vivo X-széria

Dátum | 2017. 07. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vivo tavaly novemberben mutatta be az X9 és X9 Plus okostelefonokat, és alig egy fél évvel később már az X9s páros leleplezéséről számolhatunk be. Az újdonságok a felső-középkategóriában fognak rajthoz állni, és ennek megfelelő árazásban is részesülnek majd.
Vivo X9s
A két új készülék között nemcsak a név, hanem sok egyéb hasonlóság is megfigyelhető, mind a szoftveres, mind pedig a hardveres oldalon; a mobilokat éppen ezért együtt mutatjuk be. Az eszközökön az Android 7.1 operációs rendszer van jelen. A Nougátra a Vivo fejlesztői a Funtouch OS 3.1 grafikus felhasználói felületet húzták, ami egyebek mellett egy gyökeresen átalakított kamera appot, továbbfejlesztett energiatakarékos módot és dinamikusabban használható – lekapcsolt kijelző mellett is működő – gesztusvezérlést nyújt. A Vivo X9s 5,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, míg a Plus jelzővel megtoldott masina esetében már 5,85 colos panellel számolhatnak az érdeklődők. A kijelzők paraméterei más tekintetben nem mutatnak eltérést. Egyformán 1920 x 1080 képpontos felbontással lehet számolni a duó tagjainál, és AMOLED technológiát alkalmaznak, ami látványos színvilágot fog eredményezni amellett, hogy rendkívül széles betekintési szögeket biztosít. A Vivo X9s és a Vivo X9s Plus duálkamerát vonultat fel, de nem a hátlapon, hanem elölről, a nagyméretű megjelenítő felett. Itt annyira komolyan vette a szelfizést a vállalat, hogy kettő kamerát is alkalmaz a jobb eredmény elérése érdekében, az egyik egység 20, a társa pedig 5 megapixeles. A cél itt az, hogy szép mélységélességet tudjon létrehozni a felhasználó, amit az apertúra „virtuális szabályozásával” lehet majd belőni egy F/0.95-től F/16-ig terjedő skálán. Ráadásképpen pedig még egy puhafényű LED-es villanót is alkalmaz a Vivo azért, hogy sötétben is kiválóan tudják tenni a dolgukat a masinák. A főkamera már magában árválkodik a hátlap(ok)on, ez a megoldás 16 MPixeles és egy 1/2.8 hüvelykes képérzékelőre épül, ami a PDAF támogatásnak sincs híján. Természetesen hátul is található LED-es segédfény, ami jól fog jönni, ha beesteledik. A pluszosított eszköznél még egy RK1608 digitális jelfeldolgozó is képbe került, ami a RAW felvételek elkészítését fogja segíteni. A videók esetében Full HD támogatást nyújtanak az okostelefonok.
Vivo X9s Plus
Nem ugyanarra a mobil platformra épül a két modell, de nincs is közöttük túl nagy eltérés. A Vivo X9s fedélzetén a Qualcomm Snapdragon 652 központi chip található, míg az X9s Plus motorterében már a Snapdragon 653 kapta a főszerepet. Ezek az egységek ugyanolyan felépítéssel bírnak, négy Cortex-A53 és ugyanennyi Cortex-A72 mag dolgozik bennük egy Adreno 510 grafikus vezérlő társaságában. A Vivo X9s-nél 1,8 GHz-es órajel jelenti majd a plafont, az X9s Plus pedig már 1,95 GHz-ig is skálázódhat. A rendszermemória 4 GB-os méretet öltött mind a kettő készüléknél, ami bőven elegendő, hisz a csúcsmodellek is helytállnak ennyi RAM-mal. A háttértárak esetében sem volt szűkmarkú a Vivo, 64 GB-tal lettek ellátva a gépezetek, és mivel nincs lehetőség a bővítésükre, minden felhasználónak ekkora helyet kell majd beosztania – de úgy gondoljuk, hogy ez nem lesz nehéz feladat. A kapcsolati opciók sorát a 4G LTE hálózati modem nyitja (ez támogatja a VoLTE-t is), de van itt 802.11ac szabványnak megfelelő, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul és A-GPS vevő is. Továbbá el kell azt mondani, hogy Dual-SIM képesek is az okostelefonok, szóval sokak igényeinek megfelelnek majd.
Mindkét konstrukció teljesen fémből és üvegből van, így kiváló minőségérzetet fognak biztosítani, cserébe viszont meg kell barátkozni a hátlapon végigfutó „antennacsíkokkal”. Szerencsére ezeknek az elrejtéséről a Vivo ügyesen gondoskodott, így nem szembetűnőek. Az unibody test nem különösebben kompakt egyik gépezetnél sem, az X9s 152,6 x 74,2 x 6,99 milliméteres vonalakkal határolható körül, az X9s Plus térfogata pedig 162,59 x 78,84 x 7,25 mm-es – szóval az 5,85 colos masinának nemcsak nagyobb a felülete, hanem kövérebb is. Ami pedig a színválasztékot illeti, fekete, arany és rózsaarany változatokkal lehet számolni. Mindkettő okostelefonban ott van az ujjlenyomat-olvasó, ami gyors és kényelmes azonosítást tesz lehetővé a készülékek több pontján is – nem kizárólag a kijelző oldható fel ezzel, hanem jelszavak helyettesítésére is jó. Nincsenek híján a mobilok a 3,5 milliméteres kimenetnek, amihez a Vivo X9s esetében egy AK4376 DAC kapcsolódik, az X9s Plusnál pedig már az ES9018 + ES9603 DAC páros gondoskodik a megfelelő minőségről. Az üzemidőre egyik új Vivónál sem lehet majd panasz, de főleg az X9s Plus szerepelhet szépen a 4015 mAh-s kapacitású telepével – az X9s-nél egy 3320 mAh-s akkuval kell számolni. Van gyorstöltés támogatás is, ennek köszönhetően hamar újult erőre fognak kapni. A Vivo X9s Plus érkezik először, ezt a modellt már a napokban elkezdi árusítani a vállalat. A Vivo X9s esetében azonban július 14-étől lehet előrendelést regisztrálni, és július 20-án indul az okostelefon értékesítése. És hogy mennyi az annyi? Nos, a kisebb lesz az olcsóbb konfiguráció, ezért a készülékért 400 dollár körüli összeget kell majd kifizetni, a Vivo X9s Plus pedig már nagyjából 440 dollárt kóstál majd.
[
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2017.07.10. 14:27
olyan ismerős a telefon hátulja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tamas7
2017.07.10. 17:42
Nagyon gáz ez a sok koppintás..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!