iPon Hírek

Frissesség és hosszú üzemidő jellemzi az LG X Power2-t

Dátum | 2017. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG tavaly indította el az X-szériát, és most már biztosan kijelenthetjük, hogy idén sem maradunk ilyen készülék nélkül. Ezúttal az LG X Power2-vel ismerkedhetünk meg, ami gyakorlatilag szinte mindenben előrelépést jelent az első generációs X Powerhöz viszonyítva. Lássuk, milyen változásokon ment keresztül a szerkezet.
Az LG X Power2 már egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel érkezik az előd által felvonultatott 5,3 colos panel után. Az előlapot élettel megtöltő kijelző IPS technológiával dolgozik integráltan tartalmazza az érintő réteget is, így akárhányszor hozzáér a megjelenítőhöz a felhasználó, igazán közvetlen élményt nyújt majd a szerkezet. A felbontása tekinthető a gyengéjének, de igazából az 1280 x 720 képpont még megfelelő képminőséget biztosít a mindennapos használat során. Az LG nagyon hamar lecsapott az Android 7.0-ra, így nem is annyira meglepő, hogy már itt is a Nougáttal futhatnak össze az érdeklődők. Az LG UX grafikus felhasználói felületbe csomagolt rendszer sok hasznos extrával lesz megtámogatva, így például a Comfort View opcióval, ami kellemesebb olvasást tesz lehetővé. A mobil mindkét kamerája kapott segédfényt, az előlapi képalkotó mellett egy puhafényű LED tűnt fel, ezáltal úgy tudja majd deríteni a képeket, videókat, hogy közben nem vakít. A frontkamera 5 megapixeles szenzorra épül és széleslátószögű az optikája, hogy semmi ne maradjon le a felvételekről. A hátlapon található képalkotó 13 MPixeles képérzékelőn alapul, ez az LG elmondása szerint villámgyorsan örökíti majd meg a feledhetetlen pillanatokat, hogy tényleg semmiről se maradjon le a felhasználó.
A központi chip tekintetében is komoly változás állt be az újdonság érkezésével. Az eddigi négymagos lapka helyét már egy nyolc magot felvonultató megoldás lépett, ennek a típusát azonban az LG egyelőre nem árulta el. Mindössze annyit tudunk a szóban forgó egységről, hogy 1,5 GHz-es frekvenciát lesz képes elérni, mikor minden erejét mozgósítania kell. Az X Power2 a rendszermemóriát tekintve 1,5 vagy 2 GB-os kivitelben lesz elérhető, az LG Mobile egy-egy piacra más RAM-mennyiséggel küldi majd bevetésre a gépezetet. Az eszköz 16 GB-os tárhelyet biztosít, amit memóriakártyával szinte korlátlanul lehet bővíteni, mivel az újdonság akár 2 TB-os microSD-t is képes lenne kezelni – ha létezne ilyen. 4G LTE hálózati modemmel érkezik az okostelefon és támogatni fogja a VoLTE eljárást is. Ezen felül a vas kapcsolati lehetőségei lajstromán van még Bluetooth 4.2 modul, A-GPS vevő és persze WLAN is, mely 802.11 a/b/g/n szabványoknak felel meg. Az X Power2 Dual-SIM támogatással jön, szóval akár kettő hálózati kártyát is be tud fogadni.
A középkategóriás masina műanyag hátlapot kapott, ami erősen textúrázott, így ha a minőségérzet nem is lesz az erőssége, legalább a fogása jónak ígérkezik. Az új X Power 154,7 x 78,1 x 8,4 milliméteres térfogatú, a tömege pedig 164 gramm. Milyen színekben lehet majd megvásárolni a készüléket? Az LG titánfekete, szürke, arany és kék változatban is felbukkanhat a boltok kínálatában. Az LG X Powerhez hasonlóan az X Power2 legfontosabb jellegzetessége is az átlagon felüli akkumulátora. Az okostelefon burkolata alatt egy 4500 mAh-s telep lapul, ami nagyjából 10 százalékos előrelépést jelent a tavalyi modellhez képest. És emellett még gyorstöltés támogatás is van, szóval a lemerült telep aránylag hamar (kb. 1,5-2 óra) újult erőre fog kapni, és megint bírja majd akár 3-4 napig szuflával. Az egyetlen dolog, ami negatívumként róható fel az akkumulátor kapcsán, hogy beépített, szóval a cseréjével ajánlott lesz szervizhez fordulni.
Az LG X Power2 valamikor márciusban kerül majd a boltok polcaira. A vállalat nagyon széles körben szeretné forgalmazni az okostelefont, a latin-amerikai térségben, az Egyesült Államokban, Ázsia több piacán, Európában és még sok más régióban is felfedezhető lesz – nem kizárt, hogy néhol az eddig említettől eltérő névválasztással. A dél-koreai alakulat az árazásra nem tért ki egyelőre, csak annyit mondott, hogy ez érte elkért összeg változni fog piaconként.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gabest
2017.02.28. 22:37
Van erre igény? 15 centi, 720p, LG, ezért nem is olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2017.02.28. 22:48
Frissesség és hosszú üzemidő... na meg a dögunalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!