iPon Hírek

Frissítette két külső SSD családját az ADATA

Dátum | 2017. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ADATA még tavaly augusztusban mutatta be Premier sorozatú, kompakt és könnyű SSD meghajtóit, amelyek az SC660H és az SV620H sorozatot erősítették. A szóban forgó termékek között gyakorlatilag csak dizájn terén volt különbség. A 73 grammos SC660H ultravékony, mindössze 9,6 milliméter vastag kivitelben, galvanizált és textúrált fémházzal érkezett, ami ellenálló volt a karcolásokkal, ujjlenyomatokkal és kisebb ütésekkel szemben. A 76 grammos SV620 szintén fémházzal érkezett, ám ennek felülete már homokfúváson esett át, de a karcokkal és ütésekkel szemben ugyancsak ellenálló volt – ebben segített neki a ház éle mentén végigfutó 0,75 milliméter vékony perem is, így a terméket az asztalra téve annak felülete nem érintkezett az asztallappal.
ADATA Premier SC660H
Az elegáns külső SSD meghajtók időközben frissültek, így mostantól 3D TLC NAND alapokon nyugszanak, ami a gyártó szerint több szempontból is előnyös. A külső dizájn változatlan marad, viszont a megújult belsőnek köszönhetően kisebb fogyasztásra, kevesebb hőtermelésre és nagyobb adatátviteli sebességekre számíthatunk, sőt, az adattároló kapacitás is nőtt. Míg az előző generációs modellek csak 240 GB-os és 480 GB-os kivitelben voltak elérhetőek, addig az új külső adattárolók már 256 GB-os és 512 GB-os változatban érkeznek. Sebesség terén némi előrelépés és némi visszalépés is történt: a korábbi 420 MB/s-os maximális folyamatos olvasási tempót 440 MB/s-ra sikerült feltornázni, míg a 440 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó a korábbi 440 MB/s helyett most 430 MB/s-os értéket képvisel. Persze ezek a sebességek adattároló kapacitástól függően változhatnak, de ennél pontosabb információval nem szolgált a gyártó.
ADATA Premier SV620H
Mindkét sorozat tagjai USB 3.1 Gen1-es csatlakozást használnak, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 5 Gbps-os USB 3.0 Type-A porton keresztül kommunikálnak az adott rendszerrel. Az újdonságok természetesen USB 2.0-s portról is működhetnek, ám ekkor 35 MB/s körüli maximális adatátviteli sávszélességre kell számítani.
Mind az SC660H, mind pedig az SV620H modellekre három év jótállást vállal a gyártó. Az újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerülnek majd. A gyártó ígérete szerint a 3D TLC NAND Flash memóriachipek jóvoltából javul az ár/érték arány, ami jól hangzik. Némi támpontot adhat, hogy az SV620-as elődmodell 240 GB-os kiadása 27 000 forintba, a 480 GB-os példány pedig 51 000 forintba kerül, míg az SC660 esetében sorrendben 30 000 és 52 000 forintos végösszegre kell felkészülni. Várhatóan az új családok tagjai is hasonló árszinteken helyezkednek majd el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!