iPon Hírek

Frissítette naplózórendszerét a BalaBit

Dátum | 2010. 07. 20.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Míg a termékcsalád előző, tavaly év végén történt frissítése az elemzési és klasszifikációs képességeknél lépett előre, addig a mostani upgrade elsősorban kényelmi funkciókkal gazdagította a legnépszerűbb ingyenes naplózószerver kereskedelmi verzióit. Ennek megfelelően a Premium Edition új, 3.

2-es verziója megkapta a kiterjesztett időpecsétek, valamint a többsoros üzenetek kezelésének képességét. Erősödött a termék egyik legfontosabb tulajdonsága, a megbízható naplóadat-továbbítás is: lehetővé tették a kliens oldali failover működést, ami tovább csökkenti az üzenetvesztés kockázatát. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a naplógyűjtő szerver kiesése esetén is folyamatos legyen a naplóállományok fogadása, ami a rendszer rendelkezésre állását jelentős mértékben javítja - válaszolta a Napi kérdésére Szomor Bence, a BalaBit marketingmenedzsere. Hozzátette, a mostani frissítés csak a termék kereskedelmi verzióit érintette, mivel a nyílt forráskódú változat fejlesztése eltérő ütemben halad.

A termékvonal archiválásra is képes tagja, a syslog-ng Store Box (SSB) új, erősebb hardvert kapott, amelyet gyártó partnerük a nagy teljesítményű naplógyűjtés igényeinek megfelelően tervezett meg. A felhasználók immár közvetlenül kereshetnek és böngészhetnek a titkosított archív állományokban, amelyek akár egy távoli szerveren is elhelyezkedhetnek. Számos, a rugalmas felhasználást megkönnyítő lehetőséggel gazdagodott a statisztika és riport modul is - olvasható a magyar társaság közleményében.

"A BalaBit számára kimagaslóan fontos a naplózópiac, amelynek alakításában egy évtizede vállalunk meghatározó szerepet. A rendszernaplózás egyre inkább a vállalati folyamatok elsődleges bizonylatainak kezelését jelenti, ami csak 100 százalékos elérhetőség, bizalmasság és megbízhatóság esetén lehetséges" - jelentette ki Scheidler Balázs, a cég ügyvezetője, a syslog-ng termékcsalád fejlesztési igazgatója.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!