iPon Hírek

Frissíti az Nvidia a GeForce GTX Titánt?

Dátum | 2013. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia kínálata a GeForce GTX 780 Ti érkezésével egy picit átalakult az elmúlt időszakban, legalábbis ami a felsőkategóriás megoldások szegmensét illeti. Az újdonság a GeForce GTX Titánhoz hasonlóan GK110-es GPU-ra épül, ám 2688 helyett immár 2880 CUDA magot kínál, ára és teljesítménye kedvezőbb, fedélzeti memóriából viszont 6 GB-nyi helyett csak 3 GB-nyi található rajta.

A fentiek miatt a két termék két különböző felhasználói igényt elégít ki, így mindketten forgalomban maradnak: akik maximális sebességre vágynak, de beérik 3 GB-nyi fedélzeti memóriával, a GeForce GTX 780 Ti-t kell, hogy válasszák, akik pedig hajlandóak némi teljesítmény feláldozására a 6 GB-nyi fedélzeti memóriáért, a GeForce GTX Titánt választhatják. Persze a két termék között ár tekintetében is bőven van különbség: a GeForce GTX Titan 999 dollárba, a GeForce GTX 780 Ti pedig 699 dollárba kerül.

A legfrissebb hírek szerint most megint változás várható, ugyanis egy új GeForce GTX Titan érkezésére lehet számítani. A kiszivárgott fotók alapján az újdonság ezüst helyett fekete videokártya hűtőt kapott, nem véletlen hát, hogy a Black Edition nevet viseli. A termék tulajdonságaival kapcsolatban nem áll rendelkezésre információ, csak némi találgatás. Egyesek úgy vélik, a GeForce GTX Titan Black Edition a GeForce GTX 780 Ti-hez hasonló konfigurációban érkezhet, méghozzá 6 GB-nyi fedélzeti memóriával. A fentiek fényében úgy lenne logikus, ha a hagyományos GeForce GTX Titan a Black Edition érkezését követően eltűnne a piacról. Reméljük, idővel kiderül, milyen modellről van szó, már ha szó van róla egyáltalán, mert jelenleg az is benne van a pakliban, hogy az új videokártya tulajdonképpen egy egyszerű GeForce GTX Titan, amelynek hűtőjét egy ügyes kezű felhasználó egyszerűen feketére festette.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tokyofej
2013.11.26. 11:35
Nem túl fontos, de nem is elhanyagolható a 6gb memórián kívül a Titan dupla pontosságú lebegőpontos számítási teljesítménye, amihez képest a 780Ti elég szerény: 493 GFLOP/s vs. 1.48 TFLOP/s. A szoftveres korlátozás kiiktatásával még így is jóval olcsóbban lehet tesla-hoz jutni, mintha venne egyet az ember. A sima Titan is gyorsabb pl a K20X-nél (ami 3600$-tól indul), annak ellenére, hogy a hővédelem lejjebb veszi a magórajelet a dupla pontosság aktiválásakor. Nem kérdés. Nvidiának pedig így is megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2013.11.26. 12:01
El tudom képzelni, hogy 780ti-re rátesznek 6GB ramot, esetleg egy kicsit megemelik a mag/mem órajeleket is, hogy tuti, gyorsabb legyen a "sima" ti-nél, így már elvárhatják a csillagászati árat érte.

Mondjuk ez valóban réteg termék, soha nem adnék egy vga-ért ennyi pénzt, sőt, egy pc komponensért sem, mindig van arany közép út, csak szét kell nézni a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2013.11.26. 21:03
Én festek pirosra is, RED EDITION, 300 dollárért bármikor, még az árnyalatot is te határozod meg!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fofoka
2013.11.26. 21:30
Nálad 300 $ a titan? Csak tőled veszek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!