iPon Hírek

Frissül a Gigabyte apró számítógépe, a BRIX

Dátum | 2013. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte apró asztali számítógépe, amely kompaktságával és remek hardverével próbál hódítani a piacon, jelenleg Ivy Bridge alapú központi egységekkel érhető el. Korábbi tesztünk alkalmával szerzett tapasztalatainkra alapozva bátran kijelenthetjük, hogy a termék igazán remek választás.

Az Ivy Bridge alapú modelleket néhány hónap múlva a Haswell központi egységekkel érkező család váltja, amelynek tagjai dizájn tekintetében minimálisan különböznek elődeiktől, és a teljesítményük is jobb egy kicsit. Természetesen ezúttal is barebone, azaz félkész konfigurációkról van szó, amelyeknél a So-DIMM formátumú DDR3-as rendszermemóriát és az mSATA bővítőhelybe illeszkedő adattárolót külön kell megvásárolni. Rendszermemóriából 1,35 voltos üzemi feszültséget alkalmazó példányokat kell majd választani.

Az új modellek ezúttal is egy esztétikus, 107,6 x 114,4 x 29,9 milliméteres házzal érkeznek, amely az apró hardvert rejti. A csatlakozók között végre nem kettő, hanem négy darab USB 3.0-s port lesz - egy előlapi és egy hátlapi helyett két előlapi és két hátlapi -, de rajtuk kívül mini-DisplayPort videó kimenet, HDMI videó kimenet, Gigabites Ethernet port, előlapi SPDIF/fejhallgató audió kimenet és Kensington Lock port is rendelkezésre áll. A fedélzeten WiFi vezérlő és Bluetooth 4.0-s vezérlő is helyet kap. Audió vezérlőből egy Realtek ALC 269-es modellel kell beérnünk. Az újdonságok pontos technikai paramétereit az alábbi táblázat összegzi:
A kép nagyítható!
A kép nagyítható!
Természetesen az új modellek is kapnak VESA 75 és VESA 100 támogatást, így könnyedén felszerelhetőek lesznek monitorok és televíziók hátoldalára, ha az adott megjelenítő rendelkezik VESA furatokkal.

A Haswell alapú újdonságok megjelenésével és ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem érkezett hivatalos információ. A napokban úgy értesültünk, hogy a rajtra még pár hónapot várni kell, így idén már nem számíthatunk arra, hogy a Haswell alapú BRIX-ek feltűnnek a boltok polcain.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!