iPon Hírek

Frissül a Nougat, érkezik az Android 7.1.2

Dátum | 2017. 02. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google bejelentette, hogy az Android hamarosan egy újabb kis frissítést fog kapni, aki pedig bétatesztelőként tüsténkedik, már fel is telepítheti az Android 7.1 legújabb verzióját, a 7.1.2-es kiadást. Ez a Nougat már komolyabb újdonságot nem hordoz, ám ennek ellenére fontos változtatások vannak benne, és szinte mindegyik még támogatásban részesülő referencia okostelefonra – legyen az Nexus vagy Pixel –, telepíthető lesz. Ahogy azt az ilyen kisebb javítócsomagoknál már megszokhattuk, a funkciók tekintetében nem érdemes komoly változtatásokra számítani. A Google azt emelte ki az Android 7.1.2 esetében, hogy néhány szolgáltatónál és felhasználónál lehet majd pozitív hatása a frissítésnek. Feltételezhetően a VoLTE szélesebb körű engedélyezésére kell itt elsősorban gondolni. Ezen felül a friss Nougat kiadásnak köszönhetően több hibának is búcsút mondhatnak majd a felhasználók, és minden bizonnyal biztonsági hiányosságokat is kiküszöböl az új kód. Hogy pontosan mely területeken avatkozik be az Android 7.1.2, arra nem tért ki a vállalat.
A Google fejlesztői blogján olvasható bejegyzésből kiderül, hogy első körben azok a szerencsés tesztelők telepíthetik fel a friss Nougat kiadást, akik a Google Pixel vagy a Pixel XL, illetve a Nexus 5X okostelefonok valamelyikével rendelkeznek, továbbá ide sorolhatóak még a Pixel C táblagép, valamint a Nexus Player lejátszó tulajdonosok is. A Nexus 6P-re szabott frissítés még készül, de információink szerint már erre sem kell sokat várni. Az Android 7.1 ezek mellett még a Nexus 6-ra is megjelent, csak néhány hónapos csúszással, most viszont erről a mobilról egyáltalán nem szólt a bejelentés. Remélhetőleg a Nexus 6 is megkapja majd a javításokat felvonultató csomagot, csak ahogy az Android 7.1.1-et, úgy ezt is némi késést követően érhetik majd el a felhasználók. Ahogy azt már fentebb is említettük, ez a mostani kiadás még csak béta állapotban van, szóval egyelőre kizárólag azok próbálhatják ki, akik részesei az Android Beta Programnak – a regisztrációhoz az android.com/beta honlapot kell meglátogatni. A Google azt javasolja, hogy a telepítés előtt mindenki készítsen biztonsági mentést, az újdonság mérete a készülékek függvényében eltérő lesz. A végleges Android 7.1.2 már valószínűleg tartalmilag nem változik a mostani kiadáshoz viszonyítva, azt már mindenki megkapja majd, méghozzá OTA (Over-The-Air) módon. Ez valószínűleg a következő hetekben (esetleg hónapokban) fog befutni. Az Android 7.2 érkezésével jelenleg nem számolnak a szakmabeliek, a Google ezt követően valószínűleg már az új főverzióra fog koncentrálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dbelam
2017.02.01. 11:40
VoLTE szélesebb körű engedélyezése? Amikor elegánsan letiltották a beépített VoIP lehetőséget a 2.3 környékén, akkor XML reszeléssel lehetett újra bekapcsolni. A 4 környékén talán ki is vették. Most "engedélyezik". Hány másodpercen belül tiltják a szolgáltatós ROM-ban a lehetőséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ChoSimba dbela...
2017.02.01. 12:36
Mert kinek van szolgáltatós ROM-ja ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!