iPon Hírek

Frissül az iMac-ek és MacBook-ok kínálata

Dátum | 2009. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Valamire nagyon készülnek.A korábban már megbízható információkat szolgáltató források szerint a frissített iMac és új MacBook konfigurációk bemutatójára, illetve érkezésére az elkövetkező hetek folyamán lehet számítani. Az új iMac-ek a kiszivárgott hírek szerint vékonyabbak lesznek, a termékek letisztult kivitellel és lekerekített élekkel/sarkokkal kerülhetnek forgalomba. A MacBook család esetében ezzel szemben különösebb dizájnbeli változtatásokat nem tervez az Apple. Az Apple Insider beszámolója szerint a Macbookok is vékonyabbak lesznek valamivel, emellett súlyuk is csökken, ugyanis a gépek belső szerkezetén átalakítást végez majd a gyártó.

Az újdonságok esetében ezzel együtt igen agresszív árstratégiát alkalmaz majd az Apple, ezzel pedig piaci részesedést kíván elhódítani a Windows 7 alapú rendszerektől, valamint az igen-igen népszerű netbookoktól és Windows 7 alapú notebookoktól is. A tervek érdekesek, ám a 999 dolláros MacBook olyan Windows  7-es rendszerekkel szemben, mint amilyen a HP 13,3 hüvelykes dm3-as noteszgépe, nehezen szállhat versenybe, ugyanis a kétmagos processzorral és alumínium házzal rendelkező HP konfiguráció már 549 dollárért is megvásárolható lesz.

Hogy mi kerülhet a frissített konfigurációkba? Nos, a pletykák szerint az új iMac-ekben az Intel Clarksfield processzorai teljesíthetnek majd szolgálatot, míg a MacBook-ok esetében még nem érkeztek hírek az átalakítás által érintett hardverelemekről. A MacBookok-nál előbb-utóbb az Arrandale processzorok alkalmazása is megkezdődhet: ezek az egységek a Clarksdale CPU-k mobil megfelelői lesznek, és majd csak a jövő év elején kerülnek forgalomba. Ez , vagyis az Arrandale ellen szól, hogy a források szerint a frissítésekre még Karácsony előtt sor kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!