iPon Hírek

Frissülnek a GMail és a Play Store alkalmazásai

Dátum | 2013. 03. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google mind a kettő program esetében olyan változtatásokat eszközölt, amelyek segítségével időt takaríthatunk meg azok használatakor. Az e-mailjeinkért felelős appnál csak egy kisebb frissítésről beszélhetünk, de a piacteret menedzselő alkalmazást teljesen átalakították, és új főverziót köszönthetünk hamarosan.

A Google Play Store 4.0 megjelenésével az egész felületet úgy fogják átgyúrni, hogy az idomuljon az Android 4.1 Jelly Beannel bevezetett felülethez. Az átalakított Play Store nemrég ünnepelte a születésnapját, így kicsit megkésett meglepetésként is tekinthetünk rá.

A piactér a frissítés telepítését követően a Holo fantázianevű bőrbe bújik majd. Ezzel lecserélésre kerültek az alkalmazott betűtípusok, nagyobbak lesznek az előnézeti képek és a letisztultabb kialakítás okán az egész átláthatóbb és egyszerűbben kezelhetőbb lesz. Továbbá a telepítések folyamatán sokat gyorsítottak, ugyanis innentől nem kell majd folyamatosan új lapokra ugrani, hanem egyszerűen pop-up ablakokat fogunk kapni, amelyeken gyorsabban átverekedhetjük magunkat.
Sajnos az egyelőre nem ismert, hogy a Play Store 4.0 mikortól lesz elérhető a nagyközönség számára, de már biztosan nem kell rá sokat várnunk. A rövid bemutató videó tanúsága szerint az applikáció jelenleg a 4.0.16-os verziót tapossa, de elképzelhető, hogy nem pont ez kerül publikálásra. A GMail legújabb frissítése viszont már mindenki számára elérhető, ám az újonnan debütáló képességeknek egy részét csak azok tudják kipróbálni, akiknek az Android 4.1, vagy annál újabb rendszer dolgozik a mobilján. Ez annak köszönhető, hogy a kiterjesztett nézetet látták el extrákkal, ami a Jelly Beannel karöltve mutatkozott be. A frissítést követően az új üzeneteket nem csak elolvashatjuk, hanem azonnal válaszolhatunk rájuk, vagy archiválhatjuk őket, ha pillanatnyilag nem különösebben érdekes a benne álló információ.

Általánosan használhatóak lesznek viszont a címkékhez fűződően állítható értesítési beállítások. Így megadható például, hogy csak egy bizonyos címről érkező üzeneteknek legyen hangja, más esetben mindössze rezgéssel tudassa velünk az új eseményt a készülék. Valamint gyorsabbá tették a keresést a felajánlott javaslatok pontosításával, aminek köszönhetően hamarabb juthatunk hozzá a keresett e-mailhez. Ha még valaki nem tette meg, érdemes felkeresni a Play Store-ban a GMail-t és elvégezni a szükséges frissítést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kolondrum
2013.03.25. 16:44
Ja, de letiltottak valamit az okosok mert a java alapú gmail progi (V:206) totál halott már minden symbainon. (káromkodás)
Az ***** m**** őket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LaFleur
2013.03.25. 18:24
Csinálják már meg a végleges törlést alkalmazáson belül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiralyandr... LaFle...
2013.04.01. 12:44
Nem tudom, mit értesz végleges törlés alatt, de Jelly Bean 4.2.2 alatt beállítható, hogy a swipe nem archivál, hanem töröl, és ugyanezen beállítás hatására a cikkben mutatott screenshot is úgy módosul, hogy a bal oldali gomb nem "Archive", hanem "Delete". Azaz én azonnal tudok törölni akár az alkalmazásban, de már korábban, az értesítési sávban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!