iPon Hírek

Frissült a GeForce Experience: okosabb lett a ShadowPlay

Dátum | 2014. 01. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Nvidia GeForce Experience alkalmazása a megjelenése óta gőzerővel fejlődik. A szoftvercsomag legnépszerűbb szolgáltatása kétségkívül a ShadowPlay, amely a Kepler alapú GPU-val ellátott GeForce videokártyák NVENC motorját használva minimális rendszerterhelés mellett teszi lehetővé azt, hogy az éppen aktuális játékmenetről H.264-es videót készítsünk. A legutóbbi frissítés alkalmával a ShadowPlay repertoárja fontos szolgáltatásokkal bővült: elérhetővé vált a mikrofon támogatás, sőt, arra is lehetőség nyílt, hogy a ShadowPlay videofelvételt egyenesen Twitch-re streameljük, így sokakkal megoszthatjuk a különböző játékokban elért sikereinket – vagy éppen kudarcainkat. Most megérkezett a GeForce Experience alkalmazás 1.8.2-es kiadása, amely újabb szolgáltatásokkal bővíti a ShadowPlay bétáját. Az újítások közül a legfontosabb kétségkívül az, hogy a Quality menüpont legördülő listájának Custom opcióját választva mostantól módosítható a rögzítendő videó felbontása, sőt, ezzel együtt a bitrátát és az FPS kívánt értékét is megadhatjuk. Utóbbi, azaz az FPS módosítása azért jöhet jól, mert a YouTube-ra nem lehet konverzió nélkül 60 FPS-es tartalmakat feltölteni, a 60 FPS-ről 30 FPS-re történő "lekonvertálás" alkalmával pedig romlik a videó minősége. Az új opcióval elkerülhető a minőségromlás és a felesleges konvertálás is. Persze fontos megjegyezni, hogy az FPS érték átállításával a rögzítendő videofájl mérete nem változik, hiszen a bitrátát másodperc alapon számolja a rendszer. Amennyiben a fáj méretét is csökkenteni szeretnénk, akkor a 60 FPS-ről 30 FPS-re történő váltás mellett a bitrátát is csökkentsük.
Ahogy fentebb már említettük, egy korábbi frissítés alkalmával már elérhetővé vált a mikrofon támogatás, most viszont, a GeForce Experience 1.8.2 megjelenésével a mikrofon igény szerinti engedélyezéséhez és letiltásához egyszerű billentyűkombináció használható, ami azoknak jöhet jól, akik nem folyamatosan, csak eseti jelleggel, fontos események alkalmával szeretnék kommentálni, mi történik éppen. A fejlesztők ezzel együtt annak is utánanéztek, hogy a ShadowPlay Beta milyen hatással van a modern SSD meghajtókra, már ami az írással kapcsolatos terhelést illeti. Tipikus felhasználás alkalmával véleményük szerint a ShadowPlay Béta nem gyakorol érzékelhető negatív hatást az SSD élettartamára. Aki esetleg mégsem szeretné, hogy az SSD meghajtón legyen a ShadowPlay Béta ideiglenes gyorsítótára, a legfrissebb opció jóvoltából áthelyezheti, így akár az elsődleges meghajtóként használt SSD-ről könnyedén a másodlagos meghajtóként funkcionáló HDD-re is száműzhetjük a fájlt. A GeForce Experience 1.8.2-es változatát könnyedén be lehet szerezni közvetlenül a GeForce Experience szoftver frissítő szolgáltatásán keresztül, de akár innen is letölthetik az érdeklődők.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. xcomman
2014.01.23. 10:25
Erre vartam mar azota, hogy eloszor kiprobaltam a shadowplayt. Nagyon ugyes cucc, de nem allt rendelkezesre eleg allitgatasi lehetoseg amiket most bepotoltak szerencsere. Boodogsag van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.01.23. 10:54
Egyetértek! : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2014.01.23. 15:12
@ocsabi
"... a ShadowPlay, amely a Kepler alapú GPU-val ellátott GeForce videokártyák NVENC motorját használva ..."
Tényleg nincs értékük, hiszen csak Kepler GPU van a piacon...

Más: Nem tudom itt mennyire "torrent barát" a közösség, de tud valaki olyat hogy a geforce experience felismerje a letöltött játékokat, van erre valami mód?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tr4k4n
2014.01.23. 16:08
@nyerek01 nem tudom hogy felismeri e, mindenesetre van rá lehetőség hogy nem a megszokott helyre telepített játékot is felismerje

geforce exp-> beállítások fül->játékok(bal oldalt)-> helyek(jobb oldalt + és - gomb), aztán ha hozzáadtad ahol találhatók játékok akkor ellenőrzés most gomb

nem támogat minden játékot lehet amúgy ez a probléma, nem az hogy eredeti vagy warez példány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!