iPon Hírek

Frissült a Razer BlackWidow Chroma billentyűzete

Dátum | 2017. 01. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Razer BlackWidow billentyűzete már 2010 óta jelen van a piacon, és az eredeti BlackWidow koncepció köré mára már egy egész termékcsalád épült, ami természetesen igencsak népszerű a gamerek körében. A vállalat úgy döntött, ideje egy kicsit felkavarni az állóvizet, így mérnökei elkészítették a BlackWidow Chroma második generációs kiadását, ami egyszerűen csak a BlackWidow Chroma v2 nevet kapta.
Az új billentyűzet alapok terén továbbra is változatlan, tehát megmaradt a billentyűnként variálható RGB LED alapú háttérvilágítás, ami maximum 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, a Razer Synapse rendszeren keresztül pedig egyéb Chroma rendszerű perifériákkal is szinkronizálható. Természetesen az effektektől sem kell búcsút vennünk, valamint a bal szélen elhelyezett dedikált makró billentyűk is a kínálat részét képezik, csak úgy, ahogy az USB Pass-Through port, a négypólusú 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó és a szőtt USB 2.0-s kábel.
Változás viszont, hogy az új modell egy kényelmesnek tűnő, viszonylag nagyméretű csuklótámaszt kapott, ami sok esetben jöhet jól. Mivel a csuklótámasz mágnesesen illeszkedik a billentyűzet alsó éléhez, így könnyedén és gyorsan eltávolítható, ha esetleg helyhiányban szenvedünk vagy épen csak nincs rá szükségünk. Kevésbé látványos, de szintén hasznos újítás, hogy bővült a mechanikus billentyűk választéka, hiszen a szokásos Razer Orange és Razer Green mellett immár Razer Yellow kapcsolót is választhatunk. Utóbbi lineárisan és csendesen működik, társaihoz képest pedig rövidebb utat tesz meg a nyomáspontig, viszont ugyanúgy 45 grammnyi erőkifejtésre van szükség egy-egy billentyű lenyomásához, mint a másik két modellnél. Élettartam terén a gyártó állítása szerint az új opció is ugyanazt tudja, mint a többiek: nagyjából 80 millió leütést visel el, ami rengeteg.
A Razer újdonsága 1000 Hz-es mintavételezéssel dolgozik, egyidejűleg pedig akár 10 billentyű lenyomását is megbízhatóan, pontosan érzékeli, ami kiélezett csaták alkalmával meglehetősen hasznos lehet. Az újítások ellenére a BlackWidow Chroma v2 ugyanannyiba kerül majd, mint elődje: 199,99 eurós listaáron lehet hazavinni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. SgScorpion
2017.01.27. 19:24
Addig amíg Razer a Greetech kapcsolóit használja, szívesen bojkottálom a billentyűzeteit.

Örülök, hogy átált a Kailh-ről, nah de ez olyan, mintha nem a minőségre (cherry, gateron) hajtana a cég, hanem a "minőségibb"-re,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!