iPon Hírek

Frissült az Android L előzetes kiadása

Dátum | 2014. 08. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google – mint arról már többször is beszámoltunk – új megjelenési stratégiát választott a legújabb Android főverzió esetében. A vállalat a Google I/O fejlesztői konferencia alkalmával lényegében csak lerántotta a leplet a fejlesztésekről, de a nagyközönség számára még nem tették elérhetővé az újdonságot.
A Google mérnökei így sokkal behatóbban tudják tesztelni a friss operációs rendszert, ami ennek megfelelően stabilabb lehet a megjelenését követően. Ráadásul ezzel egy régi partneri kérésnek is eleget tett a cég: a különböző gyártók többször is hangoztatták már, hogy túl gyorsan fejlődik az Android, ezért nehézkes az újabbnál újabb kiadások támogatása. Egyelőre csak néhány okostelefonra és táblagépre szabva bukkant fel az Android L, ezeken a készülékeken a felhasználók saját felelősségükre ki is próbálhatják a legfrissebb lehetőségeket. Természetesen ez az előzetes verzió inkább a fejlesztőket célozza, mintsem a hétköznapi eszköztulajdonosokat. A keresőóriás szakembereinek hála most megjelent az Android L első komolyabb frissítése. Az új kiadáshoz sajnos a Google nem mellékelt túlzottan részletes megjelenési jegyzéket, így nincs nagy rálátásunk a bekövetkezett változásokra.
Az LPV81C azonosítóval fémjelzett Android L kapcsán egyetlen újításról esett szó, mégpedig a Google Fit támogatásról. Ez az API tehát mostantól lesz komolyabban kezelésbe vehető. Mi célt szolgál pontosan a Google Fit? Ennek a nyitott platformnak a tervek szerint az lesz a feladata, hogy összegyűjtse a különböző viselhető kiegészítők által mért adatokat, és ezeket átláthatóan rendezze. A jövőben a Fit API használatával olyan alkalmazások születhetnek, amik jobban kiszolgálhatják a felhasználók érdekeit, hiszen átláthatóbb információkezelést tehetnek lehetővé. A projekt mögött már olyan nevek sorakoztak fel mostanra, mint az Adidas, a Runtastic, az LG, a Polar, a Nike és az Intel. Az új kiadás esetében, mivel továbbra is vállalni kell az instabilitás kockázatát, a telepítés sem a megszokott módon történik. Azok a Nexus 5 vagy Nexus 7 (2013) felhasználók, akik ki szeretnék próbálni a fejlesztőknek szánt Android L-t az aktuális állapotában, az alábbi linken tudják letölteni a telepítéshez, illetve frissítéshez szükséges szoftvercsomagot. A 421 és 430 MB-os rendszerek felpakolását megfelelő energiatartalék mellett érdemes megkezdeni, hiszen hosszabb időt is igénybe vehet a manőver. Android L (LPV81C)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!