iPon Hírek

Frissült az Apple iOS 8.1 bétája

Dátum | 2014. 10. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple nemrég jelentette be, hogy az iOS 8 után hamarosan elérhetővé fog válni az iOS 8.1, sőt mi több, az iOS 8.2 és 8.3 kiadások érkezésével is számolni kell, de ezek a verziók még váratnak magukra. Ezúttal az iOS 8.1 béta 2 kiadás érkezéséről számolhatunk be.
A friss bétáról sajnos nem sok információt közölt az Apple. Ez vélhetően leginkább hibajavításoknak ad otthont, komolyabb újítás az első bétához képest már nem történt. A kisebb változtatások is elsősorban az alkalmazás fejlesztőknek szólnak. Ami érintheti majd a felhasználókat is, hogy befoltozták azt a hibát, ami lehetővé tette, hogy a dátum visszaállításával egy lejárt hitelesítési bizonylattal rendelkező alkalmazást is engedett telepíteni a rendszer – értelemszerűen Jail Break nélkül. Fontos, hogy az iOS 8.1 bétáját továbbra is csak azok vehetik használatba, akik regisztrált fejlesztőkként vannak nyilvántartva az Apple rendszerében, a mezei készüléktulajdonosok ne keressék a frissítést. Az iOS 8.1 csak egy kisebb frissítés lesz, de mégis kulcsfontosságú újítást fog magával vonni. Mostanra kiderült, hogy a cupertinóiak ezzel az operációs rendszerrel állítják hadrendbe az Apple Payt. A friss szolgáltatás neve már ismerősen csenghet, ugyanis volt róla szó az iPhone 6 bemutatásakor. Ez lesz az Apple fizetési módszere, ami az okostelefonokba épített NFC chip kihasználására fog szolgálni. (Üröm az örömben, hogy mostanra már az is kiderült, kezdetben más egyéb feladatra nem is lesz alkalmas az iPhone-okban található NFC, csakis a Pay fizetés használatára.) Az Apple nagyon komolyan veszi a Payt, és minél hamarabb szeretné elterjeszteni. Ennek köszönhetően már az iPhone 6 és a 6 Plus, valamint az Apple Watch is támogatja, és nagy valószínűséggel a hamarosan érkező új iPad Air – és az esetlegesen bevetésre kerülő friss iPad Mini – is NFC chippel fog befutni. A szolgáltatás célkeresztjében kezdetben az Egyesült Államok áll, de idővel mindenfelé számolni lehet az érkezésével. A szolgáltatás a Visa, MasterCard és American Express elfogadóhelyeken működik egyelőre.
Az Apple Pay beállításai.
Az Apple a következő nagyszabású rendezvényét várhatóan október 16-án fogja tartani, ahol vélhetően az iOS 8.1 érkezéséről is megemlékeznek néhány szóban. Az eddigi információink szerint az elkészült iOS 8.1 október 20-án kerülhet terítékre, és minden eszköz megkapja majd, amin már az iOS 8 fut. A legfrissebb kimutatások alapján az aktív használatban levő Apple táblagépek és okostelefon körében mintegy 47 százalékon áll már az iOS 8 adoptálási mutatója, pillanatnyilag ugyanennyit tudhat magáénak az iOS 7 is, a maradék 6 %-ot pedig még az iOS 6 teszi ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Cannapeace
2014.10.09. 17:24
Mikorra várható a gamma?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Akos93
2014.10.09. 18:21
Ettől mennyire lesz stabil a készülék? Nem lehet utána már meghajlítani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Norbi98
2014.10.09. 18:51
Remélem iPhone 4s-en lesz valami teljesítmény javítás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. expander
2014.10.10. 12:18
Akkora hülyék vagytok! Más készülék nem hajlik? Eszetlenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Nyarlako
2014.10.11. 11:50
Az ipad minim az ios8 frissítés óta rosszabb dolgokat produkál mint az android, rendszeresen kifagy a safari, laggol a billentyüzet, stb.
És vissza se lehet állítani iOS7re amivel semmi gond nem volt, mert csak.
Utoljára vettem apple terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gejza666
2014.10.11. 13:51
Az iPad2-m nekem is rakoncátlankodik, mióta fenn van az iOS8.
Arról nem is beszélve, hogy a 3G folyamatosan "Nincs szolgáltatás"-ra vált, amin csak reboot segít.
Mostanában gondolkoztam már a cserén, de ha így folytatják, a végén nem készülék, hanem platformcsere lesz a vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pandamoniu...
2014.10.11. 15:42
iPad Mini Retinával semmi gondom nem volt még iOS 8 alatt (vagyis először nagy ritkán egy kis lagg, de a 8.02 orvosolta). Sok ismerősnek van 4S -e amin szintén 8.02 van és szépen működnek ahhoz képest, hogy 2011 -ből való telefonok. 5/5S is van pár ismerősnél, ott sincs gond. Ha még nem tettétek meg próbáljatok frissíteni 8.02-re, elég sok problémát megold.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rotyoka
2014.10.13. 14:54
Telefonálni lehet-e majd vele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!