iPon Hírek

Frissült az Intel processzor-útiterve

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel processzorokkal és platformokkal kapcsolatos útitervének egy részéről a tegnapi nap folyamán adtunk némi tájékoztatást: kiderült például, hogy a Lynnfield processzorok várhatóan szeptember 7-én kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, míg a hozzájuk tartozó, LGA-1156-os processzorfoglalattal ellátott P55-ös alaplapok valamikor augusztus végén, illetve szeptember elején kezdenek el megjelenni. A P55-ös lapkakészletet az Intel hivatalosan még augusztusban útjára indítja, így a partnereknek és a viszonteladóknak lesz idejük megfelelő mennyiségű alaplapot leszállítani és raktározni.

Mozgalmas lesz a nyár vége és az ősz eleje.A pontos információk szerint a Lynnfield processzorok valamikor szeptember 8-a és 11-e között jelennek meg a P55-ös alaplapokkal együtt. Szeptember végén, illetve október elején érkezik a három Clarksfield magra épülő négymagos mobil processzor is. Ugyanebben az időszakban dobja piacra a nagyvállalat két olcsó, CULV platformra épülő processzorát, amelyek a Celeron SU2300-as és a Celeron 743-as típusjelzéseket viselik. Ezek a megoldások a jelenleg is forgalomban lévő Core 2-es CULV chipek karcsúsított változatai lesznek (például szokás szerint kisebb cache-t kapnak).

Az átlagfelhasználók mellett természetesen az üzleti élet szereplői is számíthatnak néhány újdonság megjelenésére. A hírek szerint augusztus elejére várható négy új Xeon modell, amelyek a W5590-es, W3580-as, W3550-es és L5530-as típusjelzésekkel rendelkeznek. A P55-ös lapkakészlet és a Lynnfield processzorok megjelenésekor további új Xeon processzorok érkeznek, egészen pontosan a Xeon X3470, 3460, 3450, 3440 és 3430-as modellek. Ez utóbbi termékekhez a gyártó két új üzleti lapkakészletet is piacra dob, amelyek a 3400-as és 3420-as kódnévre hallgatnak.

Reméljük, hamarosan érkeznek friss információk a fent említett újdonságokkal kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. prohlep
2009.07.14. 16:59
VISSZA A HIRHEZ

Nem lenne rossz egy demo-gép kölcsönző szolgálat. A díj fedezné, hogy gyorstelelpítővel friss új rendszer van rajta kikölcsönzéskor, ha valaki MicroSoftot akar, akkor természetesen a kölcsönzési idővel arányos licenszdíj is (mert nem elég a MicroSoft bűvöletében élni, tessék a számlát is kifizetni), és persze a hardver várható amortizációja is időarányosan szerepelne a kölcsönzési díjban.

Szerintem egy kereskedő amúgyis megnézi a friss dolgokat, tehát lehetne néhány konfiguráció, amely a webáruházon keresztül kikölcsönözhető.

Doboz, táp, wincsi és egyebek nyilván lehetnek viszonylag állandóak, és ehhez képest gyakori csere tárgya lehet az alaplap, proci és videókártya. Úgy érzékelem ezen fórumon, hogy e három a leggyakoribb kiványcsiság tárgya.

Ehhez tartozhatna egy "alig használt, akciós" alkatrészek áruházi szekció, ahol egy fél tucatszor néhány napra vagy egy hétre kikölcsönzött i7-es proci számottevően olcsóbban kapható, az árkülönbözetet végülis a kikölcsönzők állják, de cserébe kipróbálhatták.

Nehéz kérdés, hogy mekkora árcsökkentésre van szükség ahhoz, hogy az alig használt cuccok biztosan elkeljenek, és viszont az árcsökkenést szétterítve a kikölcsönzőkre, a kölcsönzési díj is még vonzó legyen.

Véleményem szerint ez az üzletág már akkor is nagyon megéri, ha csak önmagában nézve nullszaldósra kijön. Hiszen ez segít eladni a normál szűz árukészletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gargantu
2009.07.14. 17:18
prohlep: Tartok tőle, hogy túl sokan lennénk azon az állásponton, hogy "próbáljátok már ki, mert nekem kéne olcsón".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!