iPon Hírek

Frusztrált a Deutsche Telekom a válságadók miatt

Dátum | 2011. 01. 14.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Át kell gondolnunk, hogy mik a következmények ránk nézve, és azt is, hogy az adók milyen hatással vannak a térség beruházásaira - mondta Timotheus Höttges.

Höttges azt is elmondta, hogy elégedett a magyarországi üzletmenettel, és gazdasági fellendülésre számít egész Közép-Kelet-Európában.

Korábban tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője követelt szankciókat a magyar kormány ellen a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Az érintett vállalatok panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt.

A tiltakozás résztvevői között volt Németország részéről az Allianz, az E.

On, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is.

A vállalatvezetők azt állították, hogy a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Ipadnak
2011.01.14. 18:58
Nem baj... el lehet ballagni, a vezetékek itt maradnak. A hiteleket elvihetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gebana
2011.01.14. 19:35
az únió jogszabályai a nagyvállalatoknak kedveznek, most meglepődtem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2011.01.14. 20:31
A vezetékek addig is meg voltak még ide nem jöttek,megkapták gombokért a müködöképes hálozatot , évekig csak a pénzt szedték és emelték a szolgáltatsok árait, beruházni-fejleszteni csak utána kezdtek,az extra profit töredékéböl.
Én is azt mondom ha nem tetszik menjenek ,lesz más helyettük, ujratárgyalt ,az állam monopolioumát érvényesitő koncessziokkal,köbe vésett bevétel arányos kötelező fejlesztéssel,hogy a koncesszio lejártakor ugyanolyan aktuális értéktü és müszaki szinvonalu hálózatot adjanak vissza mint amilyet kaptak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. neparubra
2011.01.14. 20:47
nekem meg a munkámat venné el ha menne. szóval csak maradjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm nepar...
2011.01.14. 21:02
A munkáját már tizezreknek elvette ,a hálozat karbantartás ,és üzemeltetés kiszervezésével, az addig ott dolgozó állomány leépitésével, vagy kényszer vállalkozóvá tételével, ettől független maradhat, csak ugyanannyit fizessen mintha efféle jogokat otthon gyakorolna.Attól még ,hogy eddig nem volt gyakorlat meg lehet szokni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. neparubra
2011.01.14. 22:18
mindenki akkor tudja megitélni a helyzetet, ha benne van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. JuanDebrec...
2011.01.14. 22:26
annyira szánalmas ahogy sírnak, hogy nem 20%-os haszonnal, hanem 10%-ossal kell beérniük (csak hasamra ütöttem a számokkal, de biztos hogy még így sem járnak rosszul velünk..!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm JuanD...
2011.01.14. 22:31
Mihelyt egy centtel is kevesebb nyereséggel garázdálkodhatnak mint otthon ,rögtön nem lesznek itt, nem pedig költséges perekben probálják visszasirni privilégiumaikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!