iPon Hírek

Fujitsu okostelefon Tegra 3-mal

Dátum | 2012. 01. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A CES javában zajlik és a gyártók hihetetlen készülékek leleplezésével próbálják csalogatni a nézelődőket. A mostani géppel a Fujitsu minden bizonnyal sikerrel is jár, hiszen a négymagos mobiltelefonok igen csak ritkák, főleg ha működés közben is meg lehet őket tekinteni.


Az Arrows család tagjaként bemutatkozó prototípus az Nvidia lapkáját használja fel, vagyis nem csupán négy magot tartalmaz, hanem jelen van egy ötödik is, ami az energiatakarékosságért felel. Ez akkor kapcsol be ha épp nincs szükség nagy teljesítményre. A négy ARM mag 1,3 GHz-en üzemelhet, egy Geforce ULP felel a grafikus feladatokért, és 1 GB rendszermemóriával gazdálkodhat a készülék. A kijelző és a kamera is hozza a szintet, a megjelenítő 4,6 hüvelykes képátlóval és valós HD felbontással rendelkezik, a fotókért pedig egy 13,1 megapixeles képérzékelő a felelős, ez akár 25600-as ISO értéket is elérheti, ami elképesztő, hiszen ilyenre szinte csak a DSLR kategóriában van példa (az már más kérdés, hogy ilyenkor milyen képet csinál). Az adatkapcsolat terén sajnos nem voltak bőszavúak, az LTE jelenléte viszont biztos és a japán hagyományok nyomán a korlátozott víz és porállóság is garantált.


Az ismeretlen nevű Arrowson az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) fut, a képességeit egy bemutató során úgy demonstrálták, hogy egy vezetéknélküli Logitech kontrollerrel játszottak, miközben a telefon egy HDTV-re vetítette ki a képet, és tényleg lenyűgöző volt az eredmény. Sajnos, hogy többet tudhassunk meg a szerkezettel kapcsolatban, a Mobile World Congress-ig várnunk kell.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. skateout
2012.01.11. 11:52
Ez lesz a köv. telóm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!