iPon Hírek

Fujitsu: Többérintéses táblák 2009-re

Dátum | 2008. 10. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Különböző, többérintéses gesztusokkal vezérelhető táblák megjelenítését tervezi a Fujitsu jövő év közepére, ám a technológia alkalmazását nem kívánja kiterjeszteni egyéb termékekre (így például lapotopokra), hanem csak az említett tábla formátumra korlátozná - fedte fel egy friss interjú során Paul Moore, a cég rangidős termékigazgatója.

Mint mondta, laptopok esetében az érintőképernyő egyszerűen nem egy célszerű dolog, és ezért sem igen látunk ilyeneket - lévén ha az embernek rendelkezésére áll egy tökéletesen jó billentyűzet és egér/érintőpad, amelynek a síkjában mozog a keze folyamatosan, akkor egyszerűen nem túl kényelmes és nem is feltétlenül célszerű időről időre felnyúlni a képernyőhöz, és azt érintgetni itt-ott - míg ellenben a táblák esetében ez a gond értelemszerűen nem áll fenn, lévén ott csak egy sík van, és az maga az érintős.

A többérintéses technológia tehát folyamatosan terjed a számítógépiparban, ám mindeddig leginkább hardver-szoftver kombináció útján valósult meg. Az Apple MacBookjai és az ASUS Eee-sorozata is érintőpaddal dolgozik, amely akár gesztusokat is felismerhet, viszont közvetlen képernyői interakcióra laptopok esetében egyelőre legalábbis nem nagyon van lehetőség. A HP-nek vannak ugyan ilyen tervei a jövő évre, de a széleskörű támogatást várhatóan csak a Windows 7 megjelenése hozza el majd, amely ezt a technikát már hivatalosan is alkalmazza.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.05. 14:12
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!