iPon Hírek

Fujitsu-újdonságok

Dátum | 2008. 11. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Két érdekességgel is jelentkezett a gyártó: egy kétképernyős laptoppal és egy konvertálható táblával - ez utóbbiból rögtön két különböző változattal is.


Amint neve is mutatja, az U820-as az U810-es egyenesági leszármazottja, 5,6 hüvelykes, 1366 x 768 felbontású érintőképernyővel, 1,6GHz-es Atommal, 1GB RAM-mal, 60GB (vagy, opcionálisan 120GB) merevlemez-tárhellyel (esetleg 64GB, külön rázkódásvédelemmel is ellátott SSD-vel). Oprendszerből Vista Home Premium az alap, de lehet Business is, igény szerint.


Elődjénél tehát kétszer gyorsabb, és jóval több tárhelyet is biztosít. Mindkét változatában kínál GPS-t is, Garmin Mobile PC navigációs rendszerrel; Atheros WiFi-modul szintén adott, ahogy Ethernet-port és Bluetooth is. A biztonságról ujjlenyomat-leolvasó gondoskodik - és persze nem hiányozhat a beépített 1,3 megapixeles webkamera, valamint a CF- és SD-kártyaleolvasó sem.

Az U820-as ára $999-tól indul.

A LifeBook-széria új tagjával pedig egy egészen egyedi újítást valósították meg: a billentyűzet fölé, középre, beékeltek egy miniatűr második (természetesen érintő-)képernyőt, amely az elsődleges, 16 hüvelykes naggyal párhuzamosan működik, és lehetőséget ad alkalmazások elindítására, vagy épp médialejátszások és képnézegetések vezérlésére anélkül, hogy ehhez meg kellene bolygatnunk a központi képernyőt. Mi több, bármit le is vonszolhatunk a második képernyőre, tetszés szerint alakítva így a gyorsindítható alkalmazások palettáját.

Ezen túlmenően az N7010-es egy középkategóriás, médiaközpontú laptop, amely a maga Blu-ray kombó meghajtójával minden további nélkül lejátszik full HD-s filmeket is, köszönhetően egyebek mellett a Mobility Radeon HD 3470-esének, valamint a 2,26GHz-es Core 2 Duo-jának, 4GB memóriájának - és persze a bőséges tárhelyet biztosító 320GB-os merevlemezének is.


Az ára $1.499-nél kezdődik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.05. 17:35
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!