iPon Hírek

Full-érintésvezérelt laptopokat tervez az ASUS

Dátum | 2008. 06. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egyelőre ugyan még csak egy prototípusról van szó, ami valószínűleg inkább csak stílusgyakorlat vagy formába öntött koncepció gyanánt bukkant fel a Copmutex-en, de ezek szerint idővel valóban szándékoznak majd alkotni valami hasonlót.


Az alapelvet láthattuk már az OLPC XO-2-jénél is: nincs külön billentyűzet, hanem ehelyett két LCD-érintőképernyő - billentyűzetet pedig szükség esetén az alsón jeleníthetünk meg. Az elképzelés már az XO-2-nél is igen jónak és kellemesen futurisztikusnak tűnt, úgyhogy bizonyára az ASUS is kihoz majd belőle valami jót.


Kérdés már csak az, hogy mikorra - de bizonyára fogunk még hallani erről is. Emellett terveznek még egy új, szintén érintésvezérelt táblát is, amelynek a grafikus felhasználói felülete - állításuk szerint - rendkívül "intuitív" lesz.


Tudjuk persze, hogy az "intuitív" afféle joker-kifejezés, amit gyakorlatilag minden apróságra ráhúznak már - és egyelőre legalábbis úgy tűnik, itt se nagyon van szó igazán nagy dolgokról; ezt eddig legalábbis csak azzal demonstrálták, hogy ha behelyez az ember egy DVD-t a meghajtójába, akkor a felhasználói felület nyomban átalakul úgy, hogy minél egyenesebb hozzáférést nyújtson a különböző DVD-orientált alkalmazásokhoz (pl. lejátszó, rippelő, katalógus).

Egyelőre ez is még csak egy prototípus, de azt mindkettő jól mutatja, hogy mi mindent várhatunk a jövőben. Nos, várjuk is...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások