iPon Hírek

Full HD ASUS monitorok beépített TV tunerrel

Dátum | 2009. 07. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS bejelentette T1-es LCD monitor sorozatát, amelyben 22, 24 és 27 hüvelykes képátlóval rendelkező modellek foglalnak helyet. Ez önmagában még nem is lenne olyan nagy szó, ám ha hozzátesszük, hogy az újdonságok analóg és digitális televízióként is funkcionálnak, valamint Full HD felbontással rendelkeznek, akkor egyből másképp fest a helyzet.

ASUS T1-es sorozat.
A T1-es sorozatú monitorok mindegyike 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és mindegyik készülék képes az analóg TV adások vételére (PAL/SECAM), sőt még a digitális televízió adásokkal is megbirkóznak (DVB-t). A közleményből sajnos nem derül ki, hogy MPEG4-es tuner van-e a monitorokban. A monitorok 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képesek,  LCD paneljeik 300 cd/m2-es fényerővel és 20000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkednek, válaszidejük 5 ms-os, míg betekintési szögeik 170/160 fokosak (vízszintes/függőleges). A gyártó mindhárom monitor esetében beépített 7 W-os sztereó hangszórópárt alkalmaz, amelyek a virtuális térhangzás támogatásával is rendelkeznek. A 16:9-es képaránnyal bíró újdonságoknál elérhető a gyártó Splendid névre keresztelt képjavító technológiája is.

Az újdonságok specifikációi. A legnagyobb monitor egyes adatai még titkosak.
A gyártó új monitorain rengeteg csatlakozót találunk, ennek köszönhetően a termékek minden tekintetben teljesítik azokat az elvárásokat, amelyeket a felhasználók általában egy LCD televízióval szemben támasztanak, sőt, talán még többet is. A TV antenna csatlakozó mellett kettő darab 1.3-as szabványú HDMI port, egy komponens videó bemenet, valamint egy kompozit és egy S-Videó csatlakozó is jelen van. A termékeken ezen kívül SCART1 (RGB & CVBS) és SCART2 (Y/C & S-Video) csatlakozókat is találunk a már megszokott D-Sub videó bemenet mellett. A monitorok két darab RCA hangkimenettel, egy optikai hangkimenettel és egy 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozóval szintén el vannak látva.

ASUS T1-es sorozat.
A tartozékok között alap esetben egy D-Sub kábelt, egy audió kábelt, valamint egy gyors üzembehelyezési útmutatót és egy terméktámogatási CD-t is találunk. Természetesen, mivel televízió funkcióval is el vannak látva a monitorok, így nem lenne teljes a kínálat, ha a gyártó nem adna hozzájuk távirányítót is. Az újdonságokhoz mellékelt távkapcsolóval a hagyományos televízió funkciók és egyéb beállítások is könnyedén vezérelhetőek.

Az ASUS T1-es, beépített TV tunerrel is ellátott Full HD LCD családja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, az újdonságok ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. d311c
2009.07.16. 08:14
VISSZA A HIRHEZ

21,5"-on Full HD... Aki nem csak TV-nek használja annak garantáltan kifolyik a szeme. Tényleg le kéne menni kb. 17 collig az asztali Full HD-vel is, mint a laptopokon. Esetleg adhatnának hozzá ingyenes szemészeti kupont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sfsxnight
2009.07.17. 00:02
Rohadtul nincs igazad, mindenki emiatt sír, de arra senki sem gondol, hogy meg lehet növelni a betüméretet a windows-ban és akkor minden jó..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!