iPon Hírek

Full HD NEC monitor S-IPS kijelzővel

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az NEC kínálatában hosszabb-rövidebb időközönként feltűnik egy-egy új monitor, amelyek minőségi felépítésükkel és szolgáltatásaikkal próbálják meghódítani a vásárlókat. A gyártó most egy friss közleményt adott ki, amelynek keretein belül lerántotta a leplet legfrissebb Full HD monitoráról, a MultiSync EA231WMi modellről, amely mint az a típusjelzésből is kiderülhetett, egy 23 hüvelykes képátlóval rendelkező megoldás.


A 23 hüvelykes képátló és a 16:9-es képarány önmagában még nem lenne eget rengető dolog, de a Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás és az IPS panel együttesen meglehetősen érdekessé teszik a terméket. A gyártó által megadott adatok szerint a monitor egy állítható állvánnyal kerül forgalomba, amelynek magasságát 110 mm-es tartományon belül egyszerűen szabályozhatjuk. A TCO 5.0-s minősítéssel is rendelkező monitor az IPS panel miatt sokkal jobb látószögeket és sokkal jobb képminőséget is kínál, mint a széles körben elterjedt, és jelentősen olcsóbb TN típusú LCD panelek. A látószög pontos értékével és a kijelző egy-két fontos adatával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat a gyártó.

A szélesképernyős monitor tulajdonképpen egy multimédiás megoldás lesz, amely sztereó hangszórópárral is el lesz látva. A videó bemenetek között a DisplayPort mellett a DVI és a jó öreg VGA csatlakozó is jelen lesz, a HDMI port azonban hiányzik. A monitor USB hubként is funkcionál majd. A MultiSync EA231WMi modell fekete, és fehér/ezüst színekben lesz elérhető, a termék megjelenésére egészen októberig kell majd várni. Talán ezzel is magyarázható, hogy a vállalat nem osztott meg minden lényeges információt az újdonság specifikációival kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Movolif
2009.07.17. 23:27
VISSZA A HIRHEZ

csak ne kétszáz legyen mint a normálisabb darabok még mindig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.07.17. 23:29
Van már 100 alatt normális IPS monitor, igaz nem 24"-os és nem FullHD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. adam0205
2009.07.19. 10:49
Látszik mennyie összemosodótt az LCD monitor és LCD TV-k közti különbség. Tulajdonképpen ha lenne benn egy DVB tuner akkor egy kisméretű TV lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!