iPon Hírek

Futuremark játék PhysX támogatással

Dátum | 2008. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az idei év első felében jelentette be a Futuremark, hogy a tesztprogramokban szerzett rutinját és tapasztalatait hamarosan saját, 3D-s játék készítéséhez is fel fogja használni. A vállalat ennek érdekében létrehozta a Futuremark Games Studio-t, ahol már javában készül az első, többjátékos-móddal rendelkező FPS (First Person Shooter) játék, amelyet Shattered Horizon névre kereszteltek.

Nemrégiben kiadott egy közleményt az Nvidia, amely szerint a Futuremark által készített Shattered Horizon alkalmazni fogja a gyártó PhysX támogatását. A játék hivatalos weboldaláról származó információk szerint a szoftverben a játékosok súlytalanságban fognak manőverezni a Holdról származó törmelékek között, amelyek egy hatalmas robbanás következtében kerültek az űrbe. A harctéren a játékosok teljesen szabadon mozoghatnak majd, így a teljes rendelkezésre álló területet kihasználhatják játék közben.


A Futuremark Games Studio vezetője, Jukka Mäkinen szerint a Physx technológia bebizonyította, hogy a technológia segítségével a nullagravitációs térben lehet élethű és szórakoztató módon harcolni. Az eddig megjelent képek alapján a Futuremark szakemberei az űrben található törmelék mozgásának modellezésére használják majd a PhysX támogatást.

A Shattered Horizon bemutató filmjét az alábbi oldalon lehet megtekinteni: Shattered Horizon trailer. A rövid videó betekintést nyújt a játék történetébe, valamint animációt is tartalmaz arról, ahogy a Holdból kirobban egy kisebb darab.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Alamos
2008.08.29. 15:13
Szerintem sokunknak emlékezetes jó pár 3DMark teszt, és lenne belőle szép számmal igény, hogy melyiket csinálják meg játékban.
Annyi szent, hogy egyszerre ennyi játékot még ők se tudnának elkészíteni záros határidőn belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.08.29. 15:32
Most mondja valaki, hogy nincs kapcsolat a Futuremark és az nV között.... :rolleyes: Mind1... majd rájönnek ők is, hogy nem éppen jó oldalra húznak... a Crytek is rájött a Crysis fogadtatása után. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.08.29. 23:18
A Sapphire logo akkor is Sapphire logo, nem pedig ATI :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!