iPon Hírek

G Data vírusirtók, immár Magyarországon is

Dátum | 2012. 07. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Mostantól hazánkban is elérhetőek a G Data vírusirtói, amelyek régóta előkelő helyen szerepelnek a független tesztekben.

A G Data története, ezúttal csak dióhéjban


Idehaza valószínűleg csak kevesek számára cseng ismerősen a G Data neve, ami nem is túl meglepő, hiszen Magyarországon eddig nem voltak jelen a gyártó termékei. Az ezredfordulóig főleg német nyelvterületen tevékenykedett a neves vállalat, ám az ezredfordulótól kezdve megindult a nemzetközi terjeszkedés, így mára már több mint 90 országban találkozhatunk a G Data termékeivel.


A cégről annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy már közel 30 éves hírnévvel bír a német nyelvterületekhez kapcsolódó piacokon. A cég története 1985-ben kezdődött, amikor Kai Figge, a G Data egyik alapítója bemutatta a világ első vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később társával, Frank Kühn-nel Atari ST-re elkészítették az első működő antivírus-rendszert. A vállalat később az első között készített MS-DOS és Windows alapú vírusirtókat is.

A G Data a kilencvenes években a német piacon vezető gyártóvá lépett elő és ezt a pozíciót azóta is hatékonyan őrzi.

A hatékonyság kulcsa

A G Data vírusirtó alkalmazásai két független keresőmotorral dolgoznak, így a három neves tesztlaborítórium – a Virus Bulletin, az AV-Comperatives és az AV-TEST – vizsgálatain mindig kiemelkedő teljesítménnyel szerepelnek, megelőzve versenytársaik többségét.


A két független keresőmotor működését egy saját készítésű heurisztikus motor egészíti ki, ami plusz védelmet
biztosít a kártékony kódokkal szemben. Hogy mi indokolja ezt a módszert? Nos, az, hogy egyetlen algoritmus segítségével nem lehet megfelelő biztonságot garantálni – ezt Frederick B. Cohen 1987-ben matematikai úton be is bizonyította.

Vírusirtó rendszerek vállalati és otthoni felhasználóknak

A G Data vállalati antivírus-rendszere komplett védelmet kínál a kliensek, valamint a fájl- és levelezőrendszerek számára, sőt, extra szolgáltatásokat is biztosít. A vállalati hálózatban lehetőség van a külső meghajtók blokkolására, valamint az internethasználat korlátozására is – ezek az extrák licentől függően érhetőek el.


Az otthoni felhasználók számára szintén biztosított a teljes körű védelem, ami a kártevők minden fajtájára kiterjed. Extra szolgáltatás itt is rendelkezésre áll, méghozzá a G Data TotalProtection személyében. Ez az extra hatékonyan testre szabható szülői felügyeletet biztosít, valamint automatikus biztonsági mentések készítésére is használható. A biztonsági mentés kiterjedhet a teljes PC-re, de igény esetén csak a külön kijelölt mappák tartalmának mentésére is van mód. A rendszer a fontos dokumentumok esetében igény esetén titkosítást is alkalmazhat.

A cég licencpolitikája alapján - ami kedvezményes licenchosszabbítási lehetőséget takar - a vállalat ügyfelei mindig a legfrissebb szoftvert használhatják, amelyhez jár magyarországi terméktámogatás, valamint a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető nemzetközi terméktámogatás is.

A G Data termékei egyelőre angol és német nyelven érhetőek el a virusirto.hu weboldalon. A magyar változatok megjelenésére az idei év vége felé kerülhet sor.

(x)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. sarkanyolo...
2012.07.30. 20:46
Most őszintén, ez fizetett cikk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ricsa4650
2012.07.30. 20:57
És ha az? Te is leadnád, ha honlapot üzemeltetnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Svindler
2012.07.30. 21:06
Sajtóközlemény, nem fizetett

Még az is lehet, hogy mi is forgalmazni fogjuk, de nem biztos. Ha Symantec szoftvert eddig nem lehetett volna itthon kapni és dobtak volna egy üzenetet, hogy nemsokára majd lehet, akkor azt is kiraktuk volna, hátha érdekel valakit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster
2012.07.30. 21:12
A Symantec maga az öngyilkosság!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hympyke
2012.07.30. 21:56
Inkább a Kaspersky.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. herzsolt
2012.07.30. 21:58
Ez a hír micsoda? A Média m-ban,ár évek óta van, meg a tecsóban is volt már.
Vettem egyet, 2010-es változatot, de idegesített, hogy minden frissítésnél kb 110mb-ot leszedet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LechooEdy
2012.07.30. 21:58
Mindek vírus írtó? Nem használtam sose ilyen külön programokat, totál kidobott pénz, partició, windows a c-n, minden más adat meg másik helyen, kész. Jó, persze azért pár havonta le szoktam ellenőrizni az adataimat, de eddig sosem voltak vírusosak (Eset).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. I.Jozsef83
2012.07.30. 22:32
eMeSE vigyáz mindenre és illetékmentesen ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kajla_hun
2012.07.30. 23:50
Fizetett cikk az fix..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LechooEdy
2012.07.31. 00:06
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ejcy
2012.07.31. 07:48
nekem olyan vírusírtó kéne ami kevés erőforrást igényel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. btomi1980
2012.07.31. 09:49
Sziasztok!

Az idők során rengeteg viruskeresőt kipróbáltam... panda, eset, kaspy, kisfa@szom, nagyf@aszom... de egyszer csak ráakadtam egy gyöngyre, amit már 4-5éve használok. Malwarebytes Anti-Malware

Kb. 7Mb a frissítése, gyors, nem zavaró, teszi a dolgát, nem gané! Nálam a NumeróÚnó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. keriandras
2012.07.31. 13:27
Köszönöm. Maradok a Virusbuster Pro-nál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!