iPon Hírek

Galaxy Active Neo – a költséghatékony túlélő

Dátum | 2015. 10. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Active termékcsaládot a Samsungnál olyan készülékek alkotják, amelyek az átlagosnál zordabb felhasználási körülményeket is képesek átvészelni. A Galaxy Active Neo képében az alábbiakban egy olyan konstrukciót ismerhetünk meg, ami nemcsak jól fogja bírni a gyűrődést, hanem még szélesebb vásárlóközönség számára is megfizethető.
A Samsung újdonsága ugyanazt a dizájnt viszi tovább, amit már a felsőkategóriás Galaxy S5 Active és S6 Active esetében megszokhattak az érdeklődők; első ránézésre felismerhető lesz, hogy ez távolról sem egy átlagos mobil. A tervezők erőfeszítéseinek köszönhetően a készülék IP67 minősítést szerzett, plusz megfelelt a MIL-STD-810G katonai szabványban foglaltaknak is. Mit is jelentenek ezek? Az IP67 alapján a mobilba por egyáltalán nem képes beleférkőzni, és nedvesség is csak akkor szivároghat át a szigetelésen, ha nagyobb mélységbe, ezáltal megnövekedett nyomás alá kerül (30 percet biztosan bír 1 méterig). A MIL-STD-810G-ben foglalt teszteknek hála pedig abban is biztosak lehetnek a vásárlók, hogy ellenáll a sós víznek, pornak, szélsőséges páratartalomnak és hőmérsékletnek, intenzív esőzésnek, rezgéseknek és erőteljesebb ütődéseknek, illetve közel 2 méteres eséseknek is. Sőt mi több, állítólag 2 tonnás nyomás alatt sem „törik meg”, ami biztató eredmény. Az előlapját Gorilla Glass 4 üveg védi a fizikai behatásokkal szemben.
A készülék középkategóriás képességek birtokában van. Az előlapját egy 4,5 hüvelykes megjelenítő tölti ki, melyhez mindössze 800 x 480 képpontos (WVGA) felbontás társult. Az nem derült ki, hogy milyen technológiát alkalmaz a panel, de a Samsungot ismerve valószínűleg saját fejlesztésű PLS megoldást vonultat fel, szóval komolyabb probléma nem lesz a minőségével. A kezelőszervek hardveresek, így biztosabban lehet kezelni. Az előlapjánál maradva még, egy 2 megapixeles kameráról is említést tehetünk, ez nem teszi magasra a lécet, önarcképek készítésére távolról sem a legmegfelelőbb, viszont a videóhívások bonyolítására elegendő. A főkamera már sokkal komolyabb, egy 8 MPixeles megoldásról beszélhetünk, ami rosszabb fényviszonyok mellett is használatba vehető majd a LED-es segédjének köszönhetően. Az okostelefonon az Android 5.1 van jelen. A Lollipop természetesen most is új ruhába burkolózott a Samsungnak köszönhetően, aki hosszú évek óta a TouchWiz felületet húzza a különböző Androidokra, ami egyéb változtatások mellett több appot és tartalmat kínál.
Az Active gomb több funkciót tölt be, ez is a kezelést könnyíti.
A strapamobil egy 64 bites, négymagos központi chippel lett ellátva, nevezetesen az MSM8916 tevékenykedik benne. Ez a Snapdragon 410 szériás Qualcomm SoC Cortex-A53 egységek kvartettjét vonultatja fel 1,2 GHz-es frekvencia kíséretében, a grafikus munka oroszlánrésze egy Adreno 306 IGP-re hárul. Érdekesség, hogy a rendszermemóriával a szokásosnál bőkezűbben bánt a Samsung az Active Neo esetében, ugyanis az eddigiek alapján aligha gondolna arra, hogy 2 GB-nyi RAM lapul benne, pedig pontosan így alakult. A háttértára is viszonylag nagy, 16 GB-os kapacitással szolgál a vásárlók részére, és még bővíteni is lehet microSD kártyával, ha ez mégsem lenne elegendő. A kapcsolati képességeit illetően kiderült, hogy van benne 4G LTE hálózati modem (150/50 Mbps), 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő. Extraként pedig került a kelléktárába NFC chip is, melynek köszönhetően a mobilfizetésből is kiveheti a részét. A készülék egy 2200 mAh-s akkumulátorra lett bízva, ami legfeljebb átlagos üzemidő elérésére lesz elegendő. Ezzel normál esetben nem lenne probléma, viszont egy Active modellnél valószínűleg ennél komolyabb telepre számítanának az érdeklődők. Elérhető lesz fekete és fehér színben is, a világos árnyalatú hátlapját terepminta borítja be.
A Samsung Galaxy Active Neo Japánban mutatkozott be, és valószínűleg ott is kerül majd először a boltok polcaira. Az NTT DoCoMo novemberben kezdi a forgalmazását és 20 ezer jenes, vagyis mintegy 150 eurós összeg szerepel majd a mellé szegődő árcetlin. Előre láthatólag szélesebb körben is elérhető lesz, de azt nem tudjuk, hogy erre mikor kerül majd sor.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smooth44
2015.10.06. 14:36
Oh, ez nagyon szimpatikus, még az árát is sikerült egész szépen belőni. Valóban nyerőbb ajánlat, mint a CAT cuccok. (bár WP-nek jobban örülnék ugyanezzel a hardverrel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vorosokt
2015.10.06. 17:41
10,1 mm elég vastag manapság (engem egyáltalán nem zavarna), ilyen vastagság alá biztos beférne egy combosabb akksi is, mondjuk egy 3000-es azzal bírná 1,5 napig is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2015.10.06. 18:30
Ha a GG4 4,5 colos felületen törés nélkül kibír 2 tonna nyomást, én vagyok Holle anyó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!