iPon Hírek

Galaxy alaplap beépített Atom processzorral

Dátum | 2008. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Már számos nagyvállalat kezdte meg saját, Intel Atom processzorra épülő asztali alaplapjának tervezését. Az olcsó rendszerek alapjául szolgáló termékek között feltűnt a Galaxy legfrissebb megoldása is, amely ATX formátummal és beágyazott Intel Atom 230-as processzorral rendelkezik.


A Galaxy alaplapján is a megszokott 945GC északi híd és az ICH7-es déli híd teljesít szolgálatot, az újdonságon azért találunk egy PCI Express x16-os slotot, valamint 5 darab hagyományos PCI slotot is. A 945GC északi híd Intel GMA 950-es videó vezérlővel van ellátva, ami átlagfelhasználóknak irodai felhasználás mellett elégséges lehet. Az ICH7-es déli híd jóvoltából összesen négy darab SATA 3 Gbps-os portot is találunk az új alaplapon. A rendszerben DDR2-533 MHz-es vagy DDR2-667 MHz-es memória modulok helyezhetőek el, ezekből egyszerre összesen két modult képes fogadni a termék.


A kimenetek között DVI kimenetet sajnos nem, mindössze egy D-Sub csatlakozót találunk. A PCI Express x16-os foglalatnak köszönhetően szerencsére van lehetőség az integrált videó vezérlőnél fejlettebb megoldás használatára is, ám még így sem lesz játékra alkalmas a rendszer, ugyanis az Atom 230-as processzort egyáltalán nem erre találták ki. A rendszer északi és déli hídja passzív hűtéssel van ellátva, ám az Atom processzor mellett látható csatlakozóból ítélve a CPU hűtéséhez aktív megoldást fognak alkalmazni.


A Galaxy újdonsága a jelenlegi információk szerint kereskedelmi forgalomban külön nem lesz megvásárolható, a gyártó csak OEM vállalatok számára teszi elérhetővé az alaplapot. Úgy tűnik, hogy ezzel a termékkel majd csak komplett rendszerekben fogunk találkozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások