iPon Hírek

Galaxy alaplapok

Dátum | 2006. 12. 15.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy látszik divat a hardvergyártók körében, hogy egyre-másra más szegmensből is szeretnének kiharapni egy szeletet. Ezt tette most a Galaxy, amely eddig videókártyáiról híresült el, mostmár úgy látszik alaplapokat is fog gyártani.

Az alaplap LGA-775 foglalatú Intel processzorokat fogad magába, Core 2 Extreme-től egészen a Pentium 4-ig. Lapkakészlete a legújabb nVidia nForce 680i-ason alapul, memóriából pedig 4 darab DDR2-es modult képes természetesen kétcsatornás módban is működtetni. Mivel két darab PCIe csatlakozója van, ezért SLI-módban is működik, akár kétszer 16 sávon is. Ha ez nem lenne elég, akkor berakhatunk még mellé egy harmadik videókártyát is, amit további grafikus feldolgozásra, vagy ha ATI-ról van szó akkor fizikai műveletek elvézésére is foghatunk majd be. Ha valamilyen extra hangkártyánk van, vagy PCIe csatolófelületes hálózati kártyánk, akkor azt két darab 1-szeres PCIe foglalatban tehetjük. Ma már természetesnek mondható módon 10 USB 2.0 porttal is rendelkezik, 6 SATA2 meghajtót képes kezelni, valamint RAID 0,1,0+1,5,JBOD üzemmódban is képes működni.

Ezek mellett nyugodtan kijelenthetjük, sőt a Microsoft ki is jelentette, hogy Vista Premium Ready alaplapról van szó. Reméljük az alaplap is lesz olyan jó, mint a Galaxy videókártyák, amelyek remek ár/teljesítmény mutatóval bírnak, híresek a speciális hűtésükről /általában a legjobb Zalman termékeket használják), illetve a speciális, nagyon gyors, minőségi memóriákról. Az alaplapról bővebb információ az alábbi képeken található:Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.15. 08:39
vissza a hírhez

Úgy látszik divat a hardvergyártók körében, hogy egyre-másra más szegmensből is szeretnének kiharapni egy szeletet. Ezt tette most a Galaxy, amely eddig videókártyáiról híresült el, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!