iPon Hírek

Galaxy Note 3 - túl a tízmillión

Dátum | 2013. 12. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ismételten olyan okostelefont alkotott, ami könnyűszerrel lopja be magát a vásárlók szívébe. Ezúttal a Galaxy Note 3 iratkozott fel ugyanarra a listára, amire az első Note nevét 2011-ben írhatta fel a Samsung. A recept lényegében azóta változatlan, az érdeklődés viszont nem hogy csökkenne, inkább folyamatosan növekszik az újabb Note-ok iránt. A Samsung első óriásmobiljából 9 hónap alatt adtak el 10 milliót, pedig akkor még egyedül volt az 5 colnál nagyobb okostelefonok ligájában. Azt hihettük volna, hogy a konkurencia felbukkanása némileg rontja majd a Note iránti keresletet, ám nem így lett. Ez azzal magyarázható, hogy gyorsan nő azon vásárlók száma, akik érdeklődni kezdenek a nagyobb méret iránt. A Note 2 esetében már mindössze négy hónap elegendő volt ahhoz, hogy elérjék a 10 milliós álomhatárt, a harmadik generációs Note esetében pedig ez az idő ismételten megfelelődött, így mindössze két hónap kellett ahhoz, hogy túladjanak tízmillió Note 3-on. Ebből az látszik, hogy az álomhatár jelzővel illetett mérföldkő az idő előrehaladtával sokkal inkább kötelező teljesítménnyé vált a Samsungnál a csúcsmodellek esetében.

A Galaxy Note 3 egyébként ezzel együtt sem rekorder a vállalat berkein belül, ugyanis a Galaxy S4 tudhatja magáénak a leggyorsabb 10 milliós eredményt. Az 5 hüvelykes okostelefon persze kedvezőbb helyzetből vehetett rajtot tavasszal. Az új Note "mindössze" 58 országban vált elérhetővé szeptember 25-én, és néhány jelentősebb területet csak jóval később hódított meg. Mostanra azonban szinte a világ minden táján megvásárolható már a monstrum. A készüléket az 5,7 hüvelykes, Full HD-s megjelenítő mellett egyéb jellegzetes vonások alapján is felismerhetjük. Ez például az első olyan Samsung telefon, amelynek a hátát gyárilag szintetikus bőrrel vonták be. A borítása alatt megtalálható a Note széria védjegyévé vált S Pen, a többfunkciós érintőceruza is. A Note 3-ból két fő variáns van forgalomban: az N9000 a legmodernebb Samsung Exynos 5 lapkára épül, míg az N9005 esetében már a Qualcomm Snapdragon 800 került bevetésre. A Samsung egy nagyon érdekes infógrafikát is készített a mérföldkő meglépése után. Ezen a képen együtt szerepel feldátumozva az összes olyan Samsung mobiltelefon a vállalat történelméből, ami átlépte a 10 milliós eladási számot. Sokan azt gondolnánk, hogy a dél-koreai gyártó sikerei az érintőkijelzős és Androidos gépekkel kezdődtek, ám ez közelről sem fedi a valóságot. Az első ilyen népszerűségre szert tevő masinájuk a Samsung SGH-T100 volt, ami egy klasszikus kagylómobil még 2002-ből. Az ezt követő 11 évben újabb tizenhárom modell érte el ezt a mérföldkövet, immáron a Galaxy Note 3-at is ide számolva. Némi érdekesség, hogy a Samsung hagyományos formával sosem tudott olyan eszközt alkotni, ami ilyen magaslatokba tört. A kagyló formát a szétcsúsztatható mobilok követték, majd jöttek az egyre nagyobb érintőkijelzők. A Samsung a Galaxy S és a Galaxy Note szériákkal egyszer sem nyúlt mellé 2010 óta, és a kínálat következő sikervárományosa ennek megfelelően a Galaxy S ötödik generációja lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. kockaharco...
2013.12.12. 09:13
Még két év, és kijön a Galaxy Note VII(7??) 8,2"-os méret,16 mag, és egy 10 percet teljesítő akkumulátor. Bár addig még feltalálhatják azt,hogy a szolgáltatónál veszel feltöltést, hálózaton keresztül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jake88 kocka...
2013.12.12. 09:35
Nekem Galaxy S4 active-om van amit szombaton vettem aksi max 2nap Note-at azért nem akartam venni mert már túl nagy tepsi,zsebben el sem fér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kockaharco... jake8...
2013.12.12. 10:21
Nekem egy S3 LTE. Igen,ismerősnek a Note 2-je sokkalta nagyobb mint ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sgtyork jake8...
2013.12.12. 11:16
És mik a tapasztalatok? Sportoláshoz használnám nedves poros körülmények között.
Egyébként Yoobao megoldja a gondodat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tixem
2013.12.12. 13:55
2 nap? Ennek inkább örülni kéne a nagy átlag 1 napos üzemidők mellett.

Kockaharcos: köszönjük emese, trollkodás helyett érdemben is hozzá tudsz szólni? ha nem akkor maradj csendben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kockaharco... tixem
2013.12.12. 14:14
Mi volt ebben a trollkodás? valóban ilyen úton haladunk,hogy már nem telefonnak lehet őket hívni,hanem téglafonnak. De ha nem tetszik ne olvasd el, azért vannak moderátorok az oldalon,hogy rendet tartsanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThePoweR kocka...
2013.12.12. 14:26
Valóban trollkodás volt, de én sem értem mi ezzel a baj.

Amíg valaki nem komolyan ír valami oltári nagy baromságot, addig mért baj, hogy nem érdemben szól hozzá? Amíg simán leesik mindenkinek, hogy csak vicc addig nincs gond. Akinek meg nem esik le, az magára vessen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2013.12.12. 15:41
A Samsungos cikkek igazi trolljai már rájöttek, hogy itt csak a billentyűt koptatják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2013.12.12. 16:46
Jó sok usernek van szüksége új tepsire a sütőbe. Egyébként grat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2013.12.13. 07:06
Nekem sgs4 i9500-asom van.Asszem volt is itt egy cikk rola,hogy selejtes az aksik 33%-ka.4 honapot birt ki,es elkezdett puffadni.Azert ekkora hibat nem kene,figyelmen kivul hagyni.
De mindentol fuggetlenul en is oda vagyok a nagyobb kijelzos telokert.Veszek is egy note 4-et ha majd kijon jovore.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!