iPon Hírek

Galaxy S5 4G+ – a család legfürgébb tagja

Dátum | 2014. 09. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung egyre többféle Galaxy S5-ös okostelefont ad ki, különböző központi chipek és eltérő felbontású megjelenítők jellemzik ezeket általában. Ezúttal a Szingapúrban debütáló Galaxy S5 4G+-szal ismerkedhetünk meg, ami később Európában is feltűnhet. A Galaxy S5 legújabb variánsa az eredeti változatot ötvözi az LTE-A jelölésűvel. Eredetileg a Galaxy S5 egy Snapdragon 801-es besorolású chippel debütált, amihez egy 5,1 hüvelykes, Super AMOLED technológiát alkalmazó, 1080p-s felbontású kijelző társult. Később, mikor némi csúszást követően elérhetővé vált a Qualcomm idei évre tervezett csúcschipje, a Snapdragon 805 vonalat erősítő APQ8084, jelentősen frissült a konfiguráció. A Samsung a Galaxy S5 LTE-A modell alakjában piacra dobta az első mobilokba szánt Quad HD (2560 x 1440) kijelzőjét, amelyhez így már meglett a kellő teljesítmény is. A Snapdragon 805-nek köszönhetően nem igazán kell azzal számolni a nagyobb felbontású készüléknél, hogy esetenként lassabb lehet, mint az SM-G900 típusazonosítóval illetett SGS5 kiadás. Igen ám, de mi lenne, ha nem "pazarolnánk" a megszerzett extra teljesítmény, az egyébként szinte már láthatatlan extra pixelek mozgásba lendítésére? Nos, az elkövetkezendőkben – valószínűleg sokak örömére – ez is ki fog derülni.
A Samsung Galaxy S5 4G+ előlapját egy 5,1 hüvelykes, Full HD felbontású, Super AMOLED kijelző uralja, a háttérben pedig már a Snapdragon 805-ös APQ8084 lapka dolgozik, ami 2,5 GHz-es órajelen üzemelő Krait 450 processzormagok négyesét foglalja magában egy Adreno 420 grafikus egységgel megkoronázva, ami akár 40 százalékkal is gyorsabb lehet, mint a korábban alkalmazott Adreno 330. A rendszermemória maradt 2 GB-os kapacitású, tehát sajnos az SGS5 LTE-A-nál felbukkant 3 GB-nyi RAM-ról itt már le kell mondani a vásárlóknak. A kapcsolati képességek nagyjából nem változatlanok, viszont mivel az itt alkalmazott SoC nem tartalmazza az integrált mobil kommunikációs modemet, egy külső egységet használtak fel (Gobi 9x35), mely akár 300 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képessé teheti az okostelefont.
A fenti paramétereket leszámítva a jelenleg is kereskedelmi forgalomban kapható SGS5, illetve a most érkező Galaxy S5 4G+, mindenben teljesen egyformának ígérkezik. Az újdonság is két kamerával szolgál például, előre egy 2, hátra pedig egy 16 megapixeles tekint, videózni pedig 4K-ban képes. Az eszközház 8,1 milliméter vastag, IP67 előírásoknak megfelelő védettséget élvez és 145 gramm a tömege. A hátlapon a kamera mellett felbukkan egy pulzusmérő, a főmenübe vezető gomb pedig ujjlenyomat-olvasónak ad otthont. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4 KitKat tölti be, amelyet a TouchWiz felhasználói felület mögé rejtettek. Az energiaellátásról egy 2800 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ami maximális terhelés esetén vélhetően egy kicsit rövidebb üzemidőt garantálhat. Megvásárolható lesz 16 és 32 GB-os kivitelben is a Galaxy S5 4G+, a színvilágot tekintve pedig fekete, fehér, kék és arany alkotja a kínálatot. A Dél-Koreában harcba küldött, Quad HD paneles Galaxy S5 LTE-A valószínűleg még sokáig nem lesz hivatalos úton beszerezhető Európában, ezúttal viszont más a helyzet. A Szingapúrban leleplezett készülék pillanatnyilag úgy fest, hogy az öreg kontinensen is felbukkanhat, méghozzá az SM-G901F típusazonosítóval megbélyegezve. Jelen állás szerint az ajánlott fogyasztói ára egyébként 550 dollár körül alakulhat kártyásan a SingTelnél, ami igazából nem több, mint amennyit az eredeti Galaxy S5-ért kérnek el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. skarpeas25...
2014.09.03. 08:53
Helyeslem ezt a hozzáállást, bőven elég oda az 1080p is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Philo
2014.09.03. 10:38
Még hány bőrt akarnak lehúznia a szériáról?
Eddig 3 flagship, 1 mini és majd jön a NEO, Active, Inactive, Hyperactive utótaggal ellátott modell is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tibike1993 Philo
2014.09.03. 10:52
Úgy csinálsz, mintha nem ismernéd a Samsungot... Már elég régóta ezt műveli a flagshipekkel. Kiadják, 2 hónap múlva meg jön az erősebb változata, meg La fleur, meg S, meg +, meg a többi. Undorító, de látod, erre van igény. És sajnos az LG is átvette ezt a stratégiát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.03. 11:30
Szomorú. hogy ez a tendencia.
Nem is veszek már androidos telefont, az is fix.
A következő valószínűleg WP lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. codex
2014.09.03. 18:08
Hát igen. Ebben erősebb az ez. De nincs benne az. Viszont faszomtudja milyen gyöngyházborítás. Meg berakás meg kirakás. Aztán jön az S5 plus 4G hipertech. Okádék. És ezért a szappantartóért elkér 550 dollárt, plusz áfa itthon, plusz vám. Inkább veszek egy Xiaomi Mi3-at 95 ezerért, hardverbe ugyanaz, ráadásul egy MIUI 5x körbehugyozza a Samsung kókányolt androidját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.09.03. 18:44
Nem tudom minek vagytok úgy oda!
Amikor kijött az S5, én vettem S4-et tokkal vonóval 70-ért...
Lecseréltem a ROM-ot és a mai napig vígan elvagyok vele, nem kellene S5 sem!
Majd megveszem ha indokolt, csak számomra nem indok a divat, ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sediqwe Philo
2014.09.04. 01:49
Ha ha ... azért nem venni samut mert az kiadja a top mobilját más formátumban, "naprakész" állapotban... Ne vegyél semmit akkor mert minden fog fejlődni... Van a sima , van a gyorsabb, van a másmilyenebb... mit vártál? le állít egy gyártósort azért hogy utána csak az újat gyártsa? mikor be vannak állva , és be van rendelve x millió "régi" alkatrész... felejtős, kitermelik előbb a régi alkatrészt, és minden infó nélkül reviziót váltanak... mert ez kb csak annyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!