iPon Hírek

Galaxy Star Advance - csillag születik?

Dátum | 2014. 07. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ezúttal egy olyan belépő okostelefont alkotott, amiben kevés lesz a kifogásolható tulajdonság, legalábbis abban az esetben, ha a helyén kezeljük. A specifikációja kiegyensúlyozott, a rendszere friss, egyedül az árazásnál lehetnek gondok, de ne fussunk ennyire előre. A Galaxy Star Advance a tervezés során egy 4,3 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami WVGA (800 x 480) felbontással lett ellátva, így 217 PPI-s pixelsűrűségről beszélhetünk. A mobiltelefon bekapcsolását követően az Android 4.4 rajzolódik ki a felhasználók szemei előtt. A KitKat kódnéven futó operációs rendszer messze nem a gyári arculatát fogja persze mutatni, hanem a Samsung TouchWiz vonásai fedezhetőek majd fel rajta. Előre telepített alkalmazások és extra szolgáltatások is akadni fognak, viszont itt azért elmarad a repertoár attól, amit a felsőbb kategóriákban rajthoz álló Samsung készülékeknél általában látni lehet. A Galaxy termékcsalád legújabb tagja sajnos csak egyetlen kamerával lett felvértezve, ami a hátoldalára került, így videóhívások bonyolítására nem használható az eszköz. Az egy szem kamera is csak 3 megapixeles, ám öröm az ürömben, hogy LED-es segédfény legalább került mellé, így rosszabb fényviszonyoknál is megörökíthetőek lesznek a ritka momentumok – na meg így egy zseblámpa funkcióját is betöltheti a telefon ha kell.
A szerkezetet egy egyelőre ismeretlen típusú lapka kegyeire bízták, viszont néhány dolgot erről is megtudhattunk. A felhasznált chip 1,2 GHz-es órajelen üzemel, és két maggal rendelkezik. Vélhetően egy ARM Cortex-A7 (esetleg Cortex-A9 a Broadcom révén) processzormagos konfigurációról beszélhetünk. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell majd ügyesen gazdálkodni – ez elvileg az Android 4.4-nek menni is fog –, háttértár tekintetében pedig mindössze 4 GB-tal szolgál a masina. A bővíthetőség kérdését megoldották, így a felhasználók egy microSD segítségével pillanatok alatt tudnak javítani a helyzeten. A SM-G130E azonosítóval ellátott okostelefon két SIM kezelésére lesz kiképezve. A kapcsolati lehetőségei között van 3G HSDPA+ modem, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő, 802.11 b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi és még FM rádió is. A Star Advance fekete és fehér árnyalatban lesz megvásárolható, a plasztik hátlapot a tervezők finom, bőrhatású textúrával látták el, így nem gyűjti az ujjlenyomatokat, illetve a karcok is kevésbé látszanak meg rajta. A 138 grammos gép 9,8 milliméterre emelkedik ki a síkból. Az energiaellátásáért egy 1800 mAh-s akkumulátor felel, és mivel egy viszonylag takarékos konfigurációnak ígérkezik, jó lehet az üzemideje. A Samsung Galaxy Star Advance (SM-G350E) elsőként Indiában kerül bevetésre, itt a Mahesh Telecom forgalmazza majd a rajtot követően, de függetlenül is fellelhető lesz. A készülékért cserébe 120 és 155 dollár közötti összeget fognak elkérni, ami alapjában véve még nem is lenne annyira sok, viszont az indiai piac az átlagosnál sokkal árérzékenyebb. A rohamosan fejlődő országba Kínából nagyon olcsón érkeznek az import mobilok, és bizony ennyi pénzért már előfordulnak négymagos vetélytársak is. Az újdonság napokon belül debütálhat, és valószínűleg India után felbukkan majd a világ egyéb részein is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. YellowFlas...
2014.07.23. 16:14
"A specifikációja kiegyensúlyozott"
Az 512MB memória minden, csak nem kiegyensúlyozott. Igaz, hogy a 4.4-nek nem kell erőgép, de az 512MB akkor is kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani Yello...
2014.07.23. 17:41
A kiegyensúlyozott nem azt jelenti, hogy jó. Ebben egy kétmagos lapka van, ami 1-2 appot tud rendes sebességgel mozgatni. 1 GB ram mellett a háttérben mindent benthagyna, ami feledlegesen lassítaná a rendszert. Persze, hogy kevés az 512 MB, de erő sincs benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. I.Jozsef83
2014.07.23. 20:39
A mobiltelefon bekapcsolását követően az Android 4.4 rajzolódik ki a felhasználók szemei előtt.

Hogy rohadjanak meg ! akkor a Galaxy S Advance miért nem kaphatja meg , ami ennél azért több , jobb ...
ARM Cortex-A9 X2 1GHz
768 MB RAM
Mali-400 MP grafikus gyorsító

szakadjon meg samsung
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szilgn
2014.07.24. 07:02
A Galaxy s3 azért nem kapott KitKat-ot mert csak 1GB Ram van benne, ebben meg van 512 és mégis kap, hogy is van ez!!????
Pedig az egyik legjobb telefonja a Samsungnak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2014.07.24. 07:41
Nemnem , a követelményt írták úgy , hogy legalább szükséges 1GB RAM , GSA -ban 3/4GB RAM van és erre hivatkozva nem adták meg ... és [nem lesz KitKat. Sem most, sem máskor]

Talán túl jól teljesített volna ujabb rendszerrel

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kadarivi
2014.07.24. 08:35
Nekem is SGSA van. Azért nem kapja meg, mert régi, és nem felső kategóriás, már a 4.1-et is csak összecsapták. CoCore kernel nélkül használhatatlan volt. Eddig Stock 4.1 volt rajta CoCore 8.2-vel. Így legalább használható, de a rendszer akkor is túl sok memóriát zabál el.
A hétvégén elegem lett, és feltettem rá a Vanir 4.4.4-et.
Tökéletesen működik: gyors, jobb az aksiideje, és nem zabálja el a memóriát az appok elől, mint a 4.1 Ajánlom mindenkinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hcsa
2014.07.24. 18:44
Szvsz ez a Galaxy S3 Young kicsit tupírozott verziója (bár abban talán 768MB volt, de csak egymagos proci és 5MP kamera). Volt ilyenem egy darabig mint céges telefon, párszor elgondolkodtam rajta, hogy elromolhatna véglegesen, mert muszáj volt használnom, de kb. telefon/sms-en kívül semmire sem volt jó. Én ehhez az újhoz NAGYON óvatosan viszonyulnék, szülőnek/nagyszülőnek semmiképp, kistesónak belépő talán, barát/barátnő határozottan nemnem... így hirtelen ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hcsa
2014.07.24. 18:48
Jah, most hogy utánanéztem, a Young-nál azért kicsit jobbnak tűnik így a speckók alapján, de a véleményem nem változott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fofoka
2014.07.26. 16:07
I.Jozsef83, Szilgn:

Irigylem a problémáitokat. Ha már csak egy Android 4.4 hiányzik a boldogsághoz... :-)

Legközelebb vegyetek Nexust és nem fog minden új telefonos cikknél sírásra görbülni a szátok, hanem elégedetten nyugtázzátok, hogy nálatok ez már nem téma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!