iPon Hírek

Galaxy: ventilátor kártya és az új GTX 295

Dátum | 2009. 05. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Galaxy mérnökeit egy meglehetősen érdekes újdonságot készítettek, amely tulajdonképpen a nagyteljesítményű, felsőkategóriás videokártyák kiegészítő hűtéseként fog funkcionálni a jövőben. A furcsa termék ventilátor kártya (Fan-Card) elnevezéssel bír és összesen 3 darab 80 mm-es ledes ventilátorral van ellátva.

Fan Card, avagy külön ventilátor-kártyával a hűvösebb VGA-ért


A külön szlotot elfoglaló ventilátorok hatékony hűtést kínálnak majd a videokártyák számára, és az adott videokártya gyári hűtésén sem kell majd különösen módosítást végre hajtani, ami talán előny, de a műanyag borítást a nagyobb hatékonyság érdekében érdemes lesz levenni a kártyáról, amennyiben ez megoldható. A ventilátor kártya a videokártya alatt kaphat helyet, a rajta elhelyezett három ventilátor direkt módon juttat friss levegőt a termék hűtőbordáira. A légkeverők működéséhez egy négytűs MOLEX tápcsatlakozóra lesz szükség. A ventilátorok fordulatszámát a kártya hátulján elhelyezett potméterrel lehet majd változtatni.A Galaxy is készen áll az egy PCB-vel rendelkező GTX 295 startjára

A furcsa ventilátor kártya mellett a gyártó egy hamarosan megjelenő termékéről is sikerült információkhoz jutni. Az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 295-ös modellt már néhány gyártó tálalásában ugyan láthattuk, de ezek között a Galaxy mindezidáig nem volt jelen. A helyzet most megváltozott: a gyártó megoldása 267 mm-es hosszúsággal bír majd (10,5 hüvelyk),a termék két darab 240 shadert tartalmazó G200b GPU-val és összesen 1792 MB-nyi GDDR3-as memóriával büszkélkedik. A memória chipek egyenként 448 bites memória interfésszel kapcsolódnak a GPU-khoz, a kártya 289W-os TDP mellett fog üzemelni. A képen látható termék referencia órajeleken működik, azaz a GPU-k 576 MHz-en, a shaderek 1242 MHz-en, míg a memória chipek 1998 MHz-en ketyegnek majd.


Az újdonság megjelenésére heteken belül sor kerülhet, pontos dátumról azonban egyelőre nem érkeztek hírek. Az már szinte biztos, hogy az új kártyák nem lesznek olcsóbbak a két PCB-re épülő, jelenleg is kapható társaiknál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Cyberpunk
2009.05.22. 16:30
VISSZA A HIRHEZ

Hát akkor lehet hogy a CF/SLI-ről is le kell mondania annak aki majd ilyet vesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Jhonny06
2009.05.22. 18:16
Egy ilyen Fan-Cardot szívesen beszereznék, olyan 10.000 körül még elfogadató lenne.

"A ventilátor kártya a videokártya alatt kaphat helyet"

Alatta? Azt hogy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. homeware
2009.05.22. 23:14
A gyári hűtés elégséges, ha nincs tuning. Ellenben ha kihajtod a kártyát, bizony melegszik és gyorsul a fan is, amitől hangosabb lesz. Legalábbis a gyári hűtők rendszerint azok. Namost ha beraksz egy ilyet és kihajtod a kártyád, valószínűleg ez alacsonyabb hőmérsékleten tartja majd és kevésbé lesz hangos. Persze ez nem a fő célja a dolognak, hanem a tuning elősegítése gondolom, de egy kellemes mellékhatás. Persze ha a fankártya hangos, akkor az egész mit sem ér. Azoknak is jó lehet, akik tuningolnak, de nem akarnak garit veszteni extra hűtő szerelése miatt. Lehet kéne egy ilyen a 9800GTX+ -om mellé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!