iPon Hírek

Game of Thrones RPG – harcrendszer előzetes

Dátum | 2012. 03. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Game of Thrones RPG-ben a csaták valós időben folynak, de a fontosabb stratégiai döntésekhez lelassíthatjuk az időt, amit - más játékokkal ellentétben - teljesen megállítani nem lehet. Ez a rendszer azt a célt szolgálja, hogy ne essünk ki teljesen az akcióból. A játék két főhőse, Mors Westford és Alester Sarwick jellegzetes egyedi képességekkel rendelkeznek, de ezen felül kasztjukat mi választhatjuk meg ízlésünknek és játékstílusunknak megfelelően.

Mors, a Westford ház utolsó élő tagja, ősei lovagok voltak, akik a Lannister házat szolgálták. Most az Éjjeli Őrség egyik legjobb felderítője, agresszív harcstílusával kiérdemelte a Mészáros nevet, könyörtelen harcos, aki a szavaknál jobban kedveli a tetteket, ugyanakkor tapasztalt stratéga is, akinek a becsület mindennél többet jelent. Westford "skinchanger", ez a különleges képessége abból áll, hogy be tud jutni hűséges kutyája elméjébe, és át tudja venni az irányítást felette. A kutya nemcsak a harcban van segítségére egyedi támadásaival (íjászok lefegyverzése, immobilizálás bokaharapással, támadás torokra), de nyomkövető és egyéb képességei is gazdája hasznára válnak kalandjai során. Morsnál három kaszt közül választhatunk: Landed Knight (nehéz páncélzat, egykezes fegyverek és pajzs), Hedge Knight (nehéz páncélzat, kétkezes fegyverek), Magnar (közepes páncélzat, két egykezes fegyver).

Alester Sarwick olyan nemesi családból származik, akik a Lannisterek vazallusai. Tizenöt évvel ezelőtt elhagyta otthonát, Riverspringet, csatlakozott R'hllor rendjéhez és vörös pap lett. Nyugodt, diplomatikus férfi, aki jól meggondolja, minden cselekedetét. Alester különleges képességével istenének lángját idézi meg, melynek segítségével titkos ajtókat és elrejtett tárgyakat tud megtalálni. A harc során ezek a lángok pusztító, területre ható támadásokhoz használhatóak, vagy Alester nyílvesszőit és pengéit boríthatják be, sebzésüket erősítve ezzel. Sarwick három választható kasztja az Archer (könnyű páncélzat, íjak), a Spellsword (közepes páncélzat, egykezes fegyverek) és a Waterdancer (könnyű páncélzat, egykezes fegyverek, nagyobb sebzés).

Jó hír, hogy a kasztokat kombinálhatjuk is, rajtunk áll, hogy multikasztos "ezermesterként" játszunk, vagy specialisták leszünk és eljutunk a talentfa csúcsán található képességhez is.

Bár hivatalosan még csak májust jelölték meg megjelenés idejeként, pontos dátumot még nem közöltek, de az úriember a videóban május 15-ét emlegetett - ez valószínűleg az amerikai időpont lesz, az európai szokás szerint pár nappal azután várható. A játék PC-re, Xbox 360-ra és Playstation 3-ra fog megjelenni.

Kapcsolódó cikekink:
Trónok harca RPG részletek
Game of Thrones RPG új előzetes és képek

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. csigabigaf
2012.03.15. 08:49
Dragon's Dogma mellett ez is jön májusban, jó kis hónap lesz (már aki konzolon is tolja, azért sajnálom egyik se köszönbe PCre)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Nurba
2012.03.15. 10:47
Ennem montja a végén, hogy Playstation 3, Xbox 360 és PC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. aryanis83
2012.03.15. 14:26
öö..és akkor a pappal tudunk árnyékot is szülni a la Melisandre a második könyvből..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csigabigaf
2012.03.15. 14:58
Nurba: Igaz, benéztem, jó hír.

Aryanis83: Nem a bioware fejleszti így szerintem kimarad a rész ahol kefélsz valakivel majd szülsz neki egy instant mirelit bérgyilkost.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Doberman
2012.03.15. 22:47
Májusban épp mindenki Diablo 3-zni fog PC-n, szóval no a para.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Dober...
2012.03.16. 00:30
Nem vennék rá mérget hogy mindenki, de valóban maguk alatt vágják a fát ha egy napon jelentetik meg a DIII-mal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2012.03.17. 23:03
Hát, max a multi miatt vennék meg egy dió3at... Nem mi magyarok vagyunk a vásárlóerő, egy nyugati egy napi fizetéséből megveszi mindkettőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2012.03.18. 20:42
hympyke:
Nem a vásárlás a probléma, hanem a ráfordítható idő
Nálam is a Diablo 3 játszik ... meg szerintem úgy általában mindenkinél az fog, akit ez is érdekelne. Max azok nem, akik zsigerből ellenállnak mindennek, ami Blizz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Krend
2012.03.19. 17:24
Fú de jó game lesz, addig összedobok 1 gépet amd phenom II x4 meg saphire radeon HD6850en remélhetőleg elfut D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!