iPon Hírek

Gamer alaplapok Kaverihez az MSI-től

Dátum | 2014. 01. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A napokban már sorra vettük a négy nagy alaplapgyártó Socket FM2+-os kínálatát, így egyebek mellett az MSI felhozataláról is lerántottuk a leplet, ami igazság szerint nem sikerült valami érdekesre. A gyártó most javít a helyzeten, ugyanis előrukkolt két friss alaplappal, amelyek a játékosokat veszik célba, így remek felszereltséggel és hasznos szolgáltatásokkal büszkélkednek. Az ATX formátumú A88X-G45 Gaming és a microATX formátumú A88XM Gaming esetében közös tulajdonság, hogy mindketten Socket FM2+-os Kaveri APU egységeket, valamit Socket FM2-es Trinity és Richland APU egységeket fogadnak, és tökéletesen alkalmasak CrossFireX Multi-GPU rendszer építésére. Mindkét friss deszka rendelkezik két darab PCI Express 3.0 x16-os slottal, amelyek kétkártyás módban x8-x8 sávszélességgel üzemelnek, sőt, az A88X-G45 Gaming még egy PCI Express 2.0 x16-os slotot is kínál, ami x4-es sávszélességgel gazdálkodik. Persze a PCI Express 3.0 x16-os slotok csak Kaveri APU alkalmazásakor működnek 3.0-s PCIe szabvány mellett, egyébként be kell érni a 2.0-s PCIe szabvány nyújtotta sávszélességgel.
A friss alaplapok nyolccsatornás HD audió vezérlőt kaptak, amihez Audio Boost technológia is jár, így az OPA1652-es fejhallgató erősítő jóvoltából a 600 ohmos impedanciával rendelkező felsőkategóriás fejhallgatók megszólaltatása sem jelent különösebb kihívást az alaplapoknak. Az audió kodek és a fejhallgató erősítő EMI borítást is kapott, valamint tiszta, stabil, izolált tápellátásuk is biztosítva van. Emellett az USB Audio Power eljárás áldásos hatását is élvezhetjük, amely betonstabil +5V-os tápellátást biztosít az USB portok számára. Ez USB-s hangkártyák alkalmazásakor jöhet különösen jól, hiszen a tiszta és stabil tápellátás tiszta és minőségi hangzással ajándékozza meg a hallgatókat.
A fedélzetről persze a Qualcomm Atheros Killer E2205-ös Gigabites Ethernet vezérlő sem hiányzik, ami intelligens hálózati forgalom menedzseléssel éri el, hogy az online vagy helyi hálózati játékok alatt a ping értéke a lehető legalacsonyabb lehessen. A friss alaplapok speciális PS/2-es és USB 2.0-s portokat is kaptak, amelyek a magas polling rátával dolgozó gamer perifériákhoz készültek. A Military Class 4-es technológiára alapozó újdonságok közül az A88X-G45 Gaming modell egy kétszer hétszegmenses Debug LED kijelzőt is kapott, ami a rendszer indulásakor esetlegesen felmerülő problémák okainak felderítésében nyújt hathatós segítséget. Az új alaplapok OC Genie 4 támogatással is rendelkeznek, amellyel egy gombnyomással tuningolható az adott rendszer. A kínálatból az alaplapi bekapcsoló- és reset kapcsolók sem hiányoznak.
Az új alaplapok UEFI alapú BIOS-ra támaszkodnak, amely a ClickBios 4 nevet viseli. A BIOS könnyen kezelhető és meglehetősen tuningbarát: még OC profilok készítésére, illetve betöltésére is lehetőséget ad. A hasznos szoftverek között jelen van a Command Center, ami rendszerdiagnosztikára, tuningra és ventilátorfordulatszám-szabályzásra egyaránt használható, valamint kapunk egy RAMDISK alkalmazást is, amellyel megkötések nélkül foglalhatunk le tárterületet a rendszermemóriából gyorsítótárnak.
Az MSI új alaplapjai közül az A88X-G45 Gaming modellből egy speciális változat is érkezik, amelyhez jár az Assassin's Creed Liberation HD teljes verziós kiadása is. A két friss deszka hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. meridaboy
2014.01.24. 13:12
Én nem értek hozzá, de:
Ugyan megjelenésben ott vannak a deszkák de olyan nagyot nem domborítanak, hogy hanyatt kellene esni tőlük!
Persze ettől meg lehetnek jók, sőt...
Ezt mindenki maga értékelje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Intelboys
2014.01.24. 13:18
20 ezer FT-ot adok egy msi gamer alaplapért, de többet nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Intel...
2014.01.24. 13:29
Valóban Intelboys?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibaimp Intel...
2014.01.24. 14:08
Abból Te nem, hogy gamer, de nagyjából semmilyen lapot nem veszel, legalábbis normálisat nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. I.Jozsef83 tibai...
2014.01.24. 16:23
Középkategóriás közepét kb
De attól még normális lehet , csak nem gamer lapnak szánták , hanem más célra ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2014.01.24. 20:09
Ha valaki játszani akar akkor azt csak gamer alaplappal teheti meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog 5hR3k...
2014.01.24. 20:12
A "gamer" alaplappal nem fog senki jatszani,arra a videojatekok valok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malkon
2014.01.24. 22:37
Hát nem kell feltétlenül "gamer" alaplap de az milyen jol nézne ki ki hogy véletlenül az OC gombot nyomod meg és lefüstöltetheted az új procidat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2014.01.25. 05:39
Gondolom 30e Ft alapokrol van szo. Luxusnak tartom, ha nem valami sok quad CF, sok SATA-s csodarol van szo.
Gamer edition alaplapnak azt hivnam, amihez csomagolnak egy jofajta kontrollert mondjuk.
Ez esetben az AC Liberation jatek-al jovo nevezheto max annak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!