iPon Hírek

Gamer egér és mikrofonos fejhallgató az Ozone-tól

Dátum | 2016. 08. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Ozone Gaming fejlesztőcsapata az X-Peke gárdájával együttműködve két új terméket készített, amelyek ergonómiájukkal, teljesítményükkel és funkcionalitásukkal a játékosok igényeihez passzolnak. Az Official Origen Mousepad névre keresztelt egérpad után most egy új gamer egeret, illetve egy gamereknek szánt mikrofonos fejhallgatót is bemutatott a cég, amelyek szeptember első hetében válnak elérhetővé. Ekho Origen – Mikrofonos fejhallgató 7.1-es térhatású hangzással
Az Ekho sorozatot erősítő mikrofonos fejhallgató letisztult dizájnnal érkezik, amit a hangszórók házán található kék ledes világítás dob fel egy kissé. A hangszórók körül kényelmes, nagyméretű fülpárnákat helyeztek el, de az állítható fejpánt is tartalmaz némi párnázást, így hosszabb csata alkalmával is kényelmes viselet marad az újdonság.
A fejhallgató alapját két darab 53 milliméteres átmérőjű hangszóró adja, amelyek 32 ohmos impedanciával rendelkeznek, maximum 100 mW-os terhelhetőséggel bírnak és a 10 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvenciatartományon belül dolgoznak. A 7.1-es virtuális térhangzást biztosító fejhallgató egy kihúzható mikrofont is kapott, ami uni-directional típusú, azaz egy meghatározott irányból veszi a hangokat. A 2200 ohmos impedanciájú mikrofon -38 dB-es érzékenységgel bír és az 50 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvenciatartományon belül működik.
Az új fejhallgató USB kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, vezetékes távirányítóján keresztül pedig a mikrofon némítására éppúgy van mód, mint a hangerő szabályozására. A gyártó egy ingyenes szoftvert is mellékel az újdonsághoz, amivel ízlés szerint szabályozható a hangszórók és a mikrofon hangszíne, valamint előre beállított profilok közül is lehet választani.
Az Ekho H80 Origen várhatóan szeptember első hetében válik elérhetővé, listaára pedig 69,99 euró lesz. Exon F60 Origen – Érkezik egy optikai szenzoros gamer egér is
Az Origen második újdonsága egy jobbkezesek számára készített gamer egér, amelynek fedélzetén Pixart PMW3310-es optikai szenzor dolgozik. Az említett szenzor maximum 7000 dpi-s felbontással működhet, az aktuális érzékenység pedig dedikált DPI kapcsolóval bármikor változtatható, akár kiélezett csata közben is. Az új gamer egér oldalán kényelmes hüvelykujj-támaszt alakítottak ki, a termék ergonómiáját pedig úgy tervezték, hogy hosszabb játék alkalmával is kényelmes maradjon a használata. A csúszásmentességet gumibevonat segíti, talpain pedig hatékonyan siklik a termék.
A 8 darab programozható gombbal ellátott újdonság különböző paramétereit a mellékelt szoftveren keresztül tökéletesen testre szabhatjuk Az USB kábellel érkező egér Omron kapcsolókat használ, lekérdezési/mintavételezési sebesség (Polling Rate) terén pedig állítható, méghozzá 125 Hz-től egészen 1000 Hz-ig. A 128,2 milliméter hosszú, 79,7 milliméter széles és 42,75 milliméter magas egér kábellel együtt 131 grammot nyom a mérlegen, fedélzetén pedig RGB LED alapú világítás is helyet kapott, ami 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Az egér különböző paramétereit, illetve a világítás üzemmódját a mellékelt szoftveren keresztül könnyedén és gyorsan testre lehet szabni, így igazán egyedivé és kezessé tehető a rágcsáló.
Az Exon F60 Origen szeptember első hetében jelenik meg, listaára pedig 59,9 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. HozeManuel
2016.08.02. 13:12
Tegnap vettem 2db ilyet: https://ipon.hu/webshop/product/genius_hs_g700v/205480

Mindenhol nagyon pozitívan írtak róla úgyhogy kiváncsivá tett. Eredetileg Kingston Cloud 2-t akartam de gondoltam kipróbálom és ha nem vagyok elégedett visszacsere után veszem a Kingstont. Nem csalódtam. Otthoni gamingre szinte a tökéletes headset és olyan basszust tud produkálni a vibrálással mintha a moziban ülnél, kegyetlen. Rainbow 6 Siege alatt libabőrös lettem a hangoktól teljesen új élmény, hogy a Deady by Daylightról már ne is beszéljek . A virtuális térhangzás meg olyan pontos hogy mostantól nem is érdekel a true 7.1 headset kétszeres áron
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim HozeM...
2016.08.02. 14:06
Ízlések és pofonok... engem a kamu basszus, meg a kamu térhangzás nem hoz lázba.

Totálisan redundánsnak vélem az ilyen jellegű specializált eszközöket. Legyen az embernek telefon headsetje, gaming headsetje, meg egy fülese zenére... aha, megoldottam egyetlen headsettel mindhármat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HozeManuel Asagr...
2016.08.02. 15:38
Fura világban élhetsz. Nincs olyan hogy kamu bassszus Persze ha csak Lisztet hallgatsz akkor totál felesleges a minőségi basszus. Térhangzás játékban hasznos és ott se minden játékban szóval ja nem nélkülözhetetlen. Másrészt egyáltalán nem "specializált" eszkösz miért lenne az? Detektálja hogy nem Kóll of gyúti-hoz használod vagy mi?

Telefonhoz legtöbbször adnak headsetet vagy nagyon olcsón beszerezhető. Gaming headsetek közt is van olyan amivel utazás közben is hallgathatsz zenét. Levehető mikrofon, jack dugasz és zajszűrés, kristálytiszta magas, mély. A közepes a legtöbb 60 ezer forint alatti fülesnél nem jön ki olyan jól de az árcédulát elnézve szuper.

Én csak otthon hallgatok zenét vagy játszok, telefont csak telefonálásra használom, egyébként olvasok BKV-n. Én 1 fülessel 2 legyet csaptam, hol van itt a specializáció? Bármikor vehetek egy USB-Jack átalakítót 500 forintért és 3 in 1... ÉS NAGYON JÓL SZÓL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim HozeM...
2016.08.02. 17:25
"nincs olyan, hogy kamu basszus"

Hát persze. Nem a túlszabályzott basszusról szól az egész gémer audijó szegmens, á, dehogy! Emiatt totálisan alkalmatlan zenehallgatásra az összes. Ezt minek nevezed, ha nem specializáltságnak?

"Térhangzás játékban hasznos és ott se minden játékban szóval ja nem nélkülözhetetlen."

Hangforrás önállóan is lehet térhatású, egyáltalán nincs rá szükség, hogy a füles tudja, onnantól meg egy rendes stereo füles ugyanúgy leképzi. Soundstage néven direkt ezt a térbeli elhelyezkedést értik.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sightseer
2016.08.02. 18:02
Tényleg elég nagy bullshit ez a térhangzás ilyen téren. Ugyanúgy térhangzása van a 40 ezres BT-s JBL fejhallgatómnak, mint a telefonhoz járó bedugósnak, vagy a nagy csodák közé titulált ''gémernek''. Csak nyilván az sem mindegy, hogy hogy szól.

Ez a basszus dolog olyan, mint mikor valaki a mikro-hifi rendszerét vagy hordozható hangszóróját hasonlítja egy házimozihoz. ''Apám, olyan basszusa van, hogy leviszi a fejem. Jobb basszusa van, mint egy mélynyomónak.''

HozeManuel, ezzel te mire gondolsz?

''Persze ha csak Lisztet hallgatsz akkor totál felesleges a minőségi basszus."

Arra, hogy aki komolyzenét mer egyáltalán hallgatni, az ne vegyen fejhallgatót se, hanem járjon előadásokra, vagy arra, hogy a gamer headseteknek olyan minőségi basszusa van, hogy amit zenéhez terveztek azok ahhoz képest csak konkrétan annyit érnek, mint a liszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HozeManuel Asagr...
2016.08.02. 18:41
Ki/Be lehet kapcsolni az extra basszust Én se mindig használom, csak eszméletlen hogy egy füles tud ennyire szép és telt basszust miközben nem nyomja el a többi sávot sem. Van akit ez le tud nyűgözni 30 évesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HozeManuel Sight...
2016.08.02. 18:46
Asagrim elég olcsó stílusban kommentelt, úgyhogy én is elég olcsó stílusban válaszoltam, ezt értem alatta. Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim HozeM...
2016.08.02. 20:20
Nem tetszik a görbe tükör? Már maga az elég olcsó, hogy a dübörgése alapján ítéled meg egy hangrendszer minőségét. Az már csak a non plus ultra, hogy egy 13 ezer forintosat ítélsz ez alapján erősen ajánlott vételnek.

Sightseer

Everest 300?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HozeManuel Asagr...
2016.08.03. 14:50
Igazi úriember lehetsz a való életben tuti hogy kajálnak a csajok

Ha eljutott volna az agyadig amit írtam nem pusztán a "dübörgés"-ről van szó, de egy 15 forintos headsetnél valóban nincsenek nagy elvárásai az embernek. Volt a fejemen már 120 ezer forintos stúdió füles. De amúgy amíg nem volt a fejeden addig el sem fogod tudni képzelni hogy miről van szó. Én se tudtam mielőtt kipróbáltam.

Én elégedett vagyok vele és többet kaptam a pénzemért mint amire számítottam. Ha neked ez nem tetszik kommentelj még nyugodtan senkit nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!