iPon Hírek

Gamer fejhallgató és egér a Thermaltake-től

Dátum | 2013. 06. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Thermaltake Volos: új fegyver a MOBA/MMORPG rajongók számára

A VOLOS gamer egér egy következő generációs lézeres rágcsáló, amely kifejezetten a MOBA/MMORPG játékosok számára készült. A VOLOS 129 x 79 x 43 milliméteres mérettel érkezik, és 8200 DPI-s maximális felbontást kínáló Avago lézerszenzort használ. A szenzor felbontása az egér bal oldalának felső részén elhelyezett DPI-váltó kapcsolóval könnyedén módosítható a pillanatnyi igények függvényében. A DPI-váltás alkalmával az egér görgőjének háttérvilágítása is megváltozik.

Az egér gombjai alatt Omron típusú mikrokapcsolók dolgoznak, amelyek élettartamuk során akár ötmillió lenyomást is képesek elviselni. A VOLOS kiegyensúlyozott felépítéssel rendelkezik, sőt, súlyozására is van lehetőség, így remekül testre szabható. Az egér világítása szintén testre szabható: a görgő, a bal egérgombon látható kör, illetve a Battle Dragon logó háttérvilágítását 16,8 millió színárnyalat közül választhatjuk ki pillanatnyi hangulatunktól függően.

Az egér felső részén két gombot találunk, közöttük a görgővel, a görgő felett pedig további két egérgomb sorakozik. Az egér tetejének bal szélén megtalálható a DPI kapcsoló, a bal oldalon pedig további hat gombot láthatunk. A jobb oldalon másik három gomb lapul - ennek a "gomberdőnek" a MOBA/MMORPG játékosok egészen biztosan örülni fognak.

A 14 programozható gomb segítségével egyszerűen készíthetőek bonyolult makrók. Az egér ezeket fedélzeti memóriájában tárolja, ahol 10 különböző profil és 140 makró fér el. A fedélzeti memóriával kapcsolatban a gyártói oldal nem fogalmaz egyértelműen: a leírásban 4 MB-os méretről esik szó, a tulajdonságokat felsoroló táblázatban azonban már 512 KB-os érték szerepel. Memória méret ide vagy oda, az biztos, hogy a véletlen makró-használattól Function Lock kapcsoló védi meg a játékosokat. Az új egér 1,8 méternyi szőtt USB 2.0-s kábellel rendelkezik, megjelenésére pedig július közepéig kell várni. Az újdonság 69,99 dolláros áron kerül forgalomba. Jön a CRONOS és a CRONOS Combat White
Az új egér mellett egy új, mikrofonnal is ellátott sztereó fejhallgató - vagyis headset - is érkezett. A CRONOS feketében is fehérben egyaránt elérhető lesz, igaz, előbbi megjelenésére július közepéig, míg utóbbiéra az idei év augusztusáig várni kell. Az újdonságot a Thermaltake nem csak PC-s játékokhoz, hanem zenehallgatáshoz, illetve mobil használathoz is ajánlja - utóbbihoz egy külön kábelt is rejt a csomag.
A termék a PC-s használat esetén USB 2.0-s kábelen, illetve jack audió csatlakozókon keresztül egyaránt csatlakozhat az adott rendszerhez, a mobil eszközökhöz készített kábel pedig 3,5 milliméteres jack audió csatlakozót rejt. A termék vezetékes távirányítót és mikrofonnémító kapcsolót is kapott.
A CRONOS két darab, egyenként 40 milliméteres átmérővel rendelkező hangszórót alkalmaz, amelyek neodímium mágnessel érkeznek. A hangszórók előtt kényelmes párnázás található, csak úgy, mint a fejpánt belső felén, így a CRONOS hosszas használat alkalmával is kényelmes "viselet" lehet. A hangszórók a 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le, érzékenységük pedig 117 dB(+/-3 dB). A fejhallgató hangszórói a könnyebb szállítás érdekében elfordíthatóak.
A sztereó hangzást kínáló fejhallgató mozgatható és hajlítható mikrofont is kínál. A zajszűrő funkciót mellőző egység 2200 ohm impedanciával bír, érzékenysége pedig -54 dB(+/-3 dB). A mikrofon a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományban üzemel.
A feketében érkező CRONOS július közepétől, a fehérben pompázó CRONOS Combat White kiadás pedig augusztustól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. A termékek egységesen 59,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. luckyfred
2013.07.20. 14:48
Elérhető lesz itt az iponon? A fehérre beruháznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas...
2013.07.20. 15:06
A fehér nagyon cuki. Amíg nem romlik el a szintén fehér Siberia v2-m, addig nem kell másik. De a fehér verzióra szívesen beruháznék én is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!