iPon Hírek

Gamer headset Gigabyte-módra, RGB LED világítással

Dátum | 2016. 12. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte még a januári CES 2016 alkalmával mutatta be XH300-as gamer headsetjét, amely minden fontos összetevőt tartalmaz, így versenyképes lehet konkurenseivel szemben. Az XH300-as modell USB vagy 3,5 milliméteres jack audió csatlakozón keresztül egyaránt használható, tartalmaz állítható mikrofont, valamint az RGB LED alapú világítás sem hiányzik róla.
Az XH300 alapját két darab 50 milliméteres átmérőjű hangszóró adja, amelyek sztereó hangzást biztosítanak, és szokás szerint a 20 Hz, illetve 20 kHz közötti frekvenciatartományon belül üzemelnek. A hangszórók előtt puha párnázást helyeztek el, amely légáteresztő szövetborítást kapott, így egy hosszabb időn át tartó, izgalmasabb csata alkalmával sem lesz izzasztó viselet a termék. A 32 ohmos, 114 dB érzékenységgel büszkélkedő fejhallgatón egy Uni-Directional típusú mikrofon is helyet kapott, ami egyetlen irányból hallgat viselője szavaira. A 2200 ohmos mikrofon a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik, méghozzá -44 dB érzékenységgel.
A hangszórók egy rugalmas fejpánton helyezkednek el, így a headset sokféle fejmérethez passzol majd. A hangszórók házán található Gigabyte Extreme Gaming logó igény esetén RGB LED alapú fényárban is úszhat, ehhez viszont nem 3,5 milliméteres jack audio, hanem USB kapcsolaton keresztül kell használni. A kívánt színárnyalatot az Xtreme Engine szoftveren keresztül lehet kiválasztani. A termék 1,8 méter hosszú kábellel érkezik, amelyen integrált távirányító is van, így a hangerő szabályzása kényelmesen és gyorsan megoldható.
Az új headset kábel nélkül 275 grammot nyom a mérlegen, dizájnja pedig remekül illik a Gigabyte termékpalettáján található alaplapokéhoz, videokártyákéhoz és noteszgépekéhez. Az XH300-as headset az elkövetkező napokban kerül az üzletek polcaira, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Chrematori...
2016.12.05. 18:06
A miki ami egy gamernek eléggé fontos, az 100Hz től 10kHz ig megy... Érdekes. Eléggé gyengének hangzik, de ez legyen az én véleményem. Eléggé zajosnak tudom elképzelni ilyen mikivel, a hangszórók frekvenciatartománya szintén érdekes. Levitték 20Hz ig, ez korrekt, de azt hogy Gamer ként emlegetik ilyen specifikációkkal, és már megint a LED világítás jön szóba, hát nem is mondok inkább semmit. Nekem egy ConnectIT Battle GH1000 esem van, meglehet hogy a vezérlője és maga a fejes is tele van dugva LED el, de ezt nem nevezném szempontnak, és ami azt illeti, ezek hiányában is megvettem volna, és használnám is. Pláne nem látom nagy értelmét, hogy olyan helyen van, ahol nem is látszanak a fényei (fejen értelemszerűen). Az árát elképzelve kb 10k+ ra tudok gondolni minimum, USB+3.5 Jack plusz pont, a szövet párnázás szintén, de mondjuk nekem nem fekszik a kör kialakítás, valahogy jobban bejön az ovális. Most speckók alapján nehezebb belőni, és valós tesztek már lehet másat mondanának az elképzelésekkel ellentétben, de mondjuk engem már csak azért sem tudna érdekelni, mert ennél a terméknél is az RGB LED van beharangozva, amit a vásárlók látni nem is nagyon látnának, max azok, akik nézik a tulajt, ez elég gáz, mert max villogni jó vele. Egy hangeszközön először nem azt szokták megnézni, milyen színben világít... De jó szórakozást a kedves vásárlónak, már elnézést a kritikáért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zeroalbedo
2016.12.05. 18:20
Tisztelettel jelzem, hogy véleményem szerint egy fejhallgatónak nem RGB fényárban kell úszni és nem az a fő szempont, hogy hogyan illik az alaplap vagy a videokártya színéhez. Egy fejhallgatónak mindenekelőtt jól kell szólni, ha lehet nagyon jól szóljon, hiszen - végtére is - ez ez elsődleges és igazi feladata. Azt csinálja jól, amire való és ne okozzon csalódást a felhasználónak pár hét után a hangja. Különben is, ha a fejemen van, kit érdekel, hogy milyen színben pompázik? Valószínűleg nem fogom magam figyelgetni tükörben játék vagy zenehallgatás közben. Vagy ha igen, akkor valami gond van a személyiségemmel. A külcsíny, az üres máz, a külsőség nehogy fontosabb legyen, mint a belbecs, a valódi tartalom, avagy a minőség.

Csak hát ugye igazán jól szóló fejhallgatót nem is olyan könnyű előállítani olcsó pénzért. Egyszerűbb, ha dizájnnal, haszontalan szolgáltatásokkal, csak a szemnek szóló vizuális elemekkel, és néhány üres technikai paraméterrel megspékelve adjuk el az erre fogékony tömegnek.

Vackokkal már így is tele van az életünk. Legyünk egy kicsit környezet és fogyasztó tudatosabbak! Legyünk céltudatosabbak és igényesebbek önmagunkra. Válasszunk inkább a nagyon jó fejhallgatók közül, melyek évekig kiszolgálnak majd bennünket, igazi, minőségi akusztikai élményt adnak és sokáig büszkeséggel használhatjuk őket. IMHO.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. B_Real Chrem...
2016.12.05. 18:38
10k+? Szerintem lesz ez úgy 20e körül, bár az is beleesik ebbe a besorolásba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. enisherpa
2016.12.05. 18:58
Hány lument tud? Cserélném a fejlámpám ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2016.12.05. 19:22
Ez inkább streamer, mert a célközönségnek szól. De ha már streamer, adjanak már ki szerencsétlen amatőr tartalomszolgáltató kedvenceinknek RGB világításos kardioid mikrofont is, mert szegények depisek lesznek, hogy mindenük világít, de a mikrofonjukon még státusz LED sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. EVL2
2016.12.05. 20:05
Beléptünk az év utolsó havába! Hamarosan beindul a gamer karácsonyfa árusítás is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dav111 zeroa...
2016.12.06. 00:23
Amiben nincs RGB LED, az nem gamer, ergo rosszabbul fog tuni tőle játszani a játékos. Csodálom, hogy a monitorok kávája nem kapott még LED-et. Mondjuk a talpak már kapnak. A kedvencem, hogy valaki azért veszvilágítóa billentyűzetet, hogy lássa mit nyom. Játék közben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chrematori... Dav11...
2016.12.06. 17:34
Pl nekem világít, mindössze kéket, de át fogom rakni szépen zöldre, ami igazán szembarát. Nem a gaming rész miatt kellett, hanem mert szeretek éjjel fent lenni, és chat elni, írni/olvasni. Bár az emberek megszokták, melyik gomb merre van, de azért jól jön ha látja is, pláne a sötétben. A haszontalan LED ezés mondjuk nem jön be, pláne ez a fejhallgatós.
enisherpa, ez jó volt :'DDDD
Asagrim, meglehet hogy streamer eknek lett kitalálva, áldásom rá, a sok kis huszár meg hadd nézze már, hogy világít a kedvenc streamerjük feje, de az tényleg ciki lesz, mikor meglátják, hogy a miki nem világít, méghozzá egyáltalán nem, pedig ők még sztem hangra aktiválódó LED re számítottak, RGO ahogy dumál a hapsi, vagy nőci, úgy villog :'D Meg majd jön oldalt a chat, hogy hé, ennyiért veszel fejest, de a hangerőszabályzó nem is LED es, akk mi a rákra vetted lel
De mellesleg valóban, streamereknél még-még el tudom képzelni, hétköznapi gamernél nem.
Dav111 nem is tudtad igaz? Ha valami LED es, ott teljesítmény és minőségbeli növekedés áll fent. Ha a CPU k is LED esek lennének alapból, akkor nem 4 GHz lenne kb az alap órajel, hanem minimum 5, és akkor már érdemes lenne LED est venni Amiből csak lehet... El is képzelem csórikánkat, átmegy hozzá a spanja, amikor hősünk épp a gépét pakolja össze, annyi LED es hardverrel, amennyivel csak tudja, mire a span rászól: Mit csinálsz, karácsonyfát díszítesz? Töki, július van... :'D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dav111 Chrem...
2016.12.06. 21:55
Simán. Nekem az egerem világít, de csak mert jófajta nagy egeret nem lehet találni már LED nélkül, 7-9 gombbal, amik programozhatók. Ja, meg a FE 1070-es oldalán a felirat világít, meg az alaplapon a hangkártya rész, de ezek nem így lettek tervezve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!