iPon Hírek

GamesCom '09 - PS3 árcsökkentés!

Dátum | 2009. 08. 19.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

A Sony az E3 után a GamesComon is igyekezett elkápráztatni a közönségét, és ez sikerült is neki, noha az újdonságok nagy része már sejthető volt a pletykák részéről.

Az első és talán legfontosabb hír, hogy jön a PS3 Slim, méghozzá szeptember első hetétől. Ezzel együtt a konzol ára is csökken 299$-ra, valamint Európában - mit ne mondjak, pokoli igazságos módon - 299€-ra. 33%-kal kisebb és 36%-kal könnyebb, mint az eredeti gép volt, és 120 GB-os merevlemezzel érkezik. Mátol egyébként a mostani, "kövér" gépek ára is ennyi lesz, szóval aki a tengerentúlon él, már alacsonyabb áron juthat hozzá a Sony masinájához. A 160 gigás változat ára 399$.

Már biztos, hogy nem csak pletyka
Ezt követte egy rakás PSP-s és PSN-es bejelentés. Megjelennek a PSP minijátékok (100 MB méret alatt) a PS Store-on, és végre Európában is lesz vásárlói kártya, azaz nem kell majd mindenáron bankkártya, ha venni szeretnénk valamit. A Microsofthoz hasonlóan a Sony is megállapodott pár filmstúdióval, és így HD minőségben több film is kapható lesz a Store-on. Ez Japánban és az USA-ban már nem újdonság, de ezentúl a fontosabb európai régiókban is bevezetésre kerül a szolgáltatás (azt mondanom sem kell, hogy kis hazánk nem tartozik ezek közé).

 


Kézben a PS3 slim


Ha már PSP, akkor Gran Turismo: aki előrendeli a legendás autós játék ötödik epizódját, az ingyen kap PSP-s GT-t, amit aztán letölthet magának a PS Store-on keresztül. Ha pedig valaki október 1. és 10. között vásárol egy PSP Go!-t, és azt beregisztrálja, szintén ingyen jut hozzá a játékhoz.


Gran Turismo PSP E3 '09 trailer


Nagy játékok terén a Heavy Rainé volt a főszerep, ugyanis bemutattak egy új karaktert (Ethan Mars), és elmondták, hogy az összes videó / kép, amit eddig bemutattak, valós időben készült. Nagyon jól néz ki, ez tény, de hogy mennyire sikerül visszaadni a szükséges katarzist, az a megjelenéskor dől el. Én reménykedem, a Fahrenheit anno zseniális volt.

Ha pedig mindez még nem lenne elég, jön egy digitális könyvolvasó a PSP-re, és vele együtt rengeteg Marvel képregény is megvásárolható lesz. Továbbá érkezik két PSP exkluzív cím, a LocoRoco Midnight Carnival és a The Eye of Judgment - ezek a kiállítás ideje alatt már játszhatóak lesznek. A LittleBig Planet rajongói is örülhetnek, mert a játák nemsokára hivatalosan is vízi támogatást kap, azaz nem csak kartonhajókázni lehet majd, hanem úszni is. Nem rossz, nem rossz, kedves Sony!

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. danikollar
2009.08.19. 13:04
VISSZA A HIRHEZ

300 euró: 82.301,069 FT
300 dolcsi: 58.334,999 Ft
Azért durva különbség, ez nagy minden európaival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pjszilard
2009.08.19. 13:30
300 euró: 82.301,069 FT
300 dolcsi: 58.334,999 Ft

Az USA ban senki nem tiltakozna az ar ennen ha az arfolyam a forditottja lenne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zoe01
2009.08.19. 13:33
Hát ahogy látom a Sony, az E3-hoz hasonlóan, megint mindent visz...

"és végre Európában is lesz vásárlói kártya, azaz nem kell majd mindenáron bankkártya, ha venni szeretnénk valamit" - na igen, ez valóban nagyon jó hír, eddig nagyon macerás volt a vásárlás PS Store-ról.

Az árcsökkentésnek megint lehet "örülni", csak kár, hogy nekünk európaiaknak ez nem akkora öröm. Mi a bátyóval kb. 4-5 hónappal ezelőtt vettünk PS3-at, 82K-ért, és mo-n, majd ezután sem lehet olcsóbban hozzájutni, elszomorító.

A Heavy Rain kétségtelenül 2010 legjobbja lesz (legalábbis számomra).

Amit én nagyon várok tőlük (pontosabban a Naughty Dog-tól) ebben az évben, az az Uncharted2 - azért ezt megemlíthettétek volna a hírben.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.08.19. 15:21
Azt mi is várjuk, lesz róla teszt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!