iPon Hírek

Gamescom 2013: Blizzard konferencia

Dátum | 2013. 08. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A menetrendnek megfelelően megtartotta a Blizzard is a maga sajtókonferenciáját a kölni Gamescomon. Előzetesen ugyan legalább egy Diablo 3, és egy World of Warcraft kiegészítőre számítottunk a pár hete levédetett nevek alapján, végül azonban "csak" az előbbit kaptuk meg.

A korábbi találgatások beigazolódtak: a Diablo 3 első kiegészítőjének neve Reaper of Souls, és a sajtókonferencia kizárólag erről szólt. A készítők célja, hogy megoldást és javítást találjanak a rajongók által sokat kritizált pontokra, de kezdjük először a történettel. Habár Diablo lelkét bezárták a Black Soulstone-ba, és úgy tűnt, hogy béke köszönt végre az emberekre, a boldogság nem tartott sokáig. Malthael a Halál Angyala tér vissza, célja pedig, hogy véget vessen a folyamatos viszálynak az angyalok és démonok között úgy, hogy szépen megöli a démonokat. A probléma azonban, hogy ehhez a tervéhez az embereket akarja felhasználni, mert nem nagyon érdekli őt a sorsunk. El tudja szívni áldozatai lelkét, és egymás ellen fordítani az embereket. Nem mellesleg pedig nagyon, de nagyon keményen néz ki.
Diablo 3: Reaper of Souls - artwork galéria
A játékos feladata természetesen őt megállítani, az új Act pedig egy teljesen új helyszínre, Westmarch bukott városába vezet minket. Egy erősen sötét, gótikus helyszínre tessék számítani, mely miatt Christian Lichtner művészeti vezető szerint egy jóval keményebb, sötétebb kiegészítőre számíthatunk. A sztori persze fontos, de a játékmenetben beállt változások emelhetik végre vissza a Diablo 3-at arra a szintre, ahol az elődök tanyáztak. A szinthatárt megemelik 70-re, ami persze azt jelenti, hogy új képességek és rúnák érkeznek minden karakterosztályhoz. A Paragon-szintek most már a teljes accountra kiterjednek, minden karakterünkre érvényesek lesznek, és eltörölték a Paragon-szinthatárt. Ez már magában érdekesebbé teszi a végjátékot, de ez még csak a kezdet. Josh Mosqueira, a Diablo 3 vezető tervezője elmondta, teljesen újragondolták a sztori kijátszása utáni tartalmakat, hogy mindig legyen elfoglaltságunk. Ezért hozták be a Loot Runnak nevezett rendszert, melyek teljesen véletlenszerűen generált dungeonökben játszódnak, és körülbelül 15-20 perc lesz végigtolni őket. Jelentősen megváltozik a loot és az itemizáció is. A készítők csak "Loot 2.0"-nak hívják az új rendszert, melynek lényege, hogy jóval kevesebb cucc esik, mint korábban. Mosqueira példának az alapjáték harmadik fejezetét hozta fel, ahol tipikusan 256 fehér, 399 kék és 275 sárga cucc eshetett, valamint egy legendary. A Reaper of Soulsban ez a szám a következőképpen alakul: 73 fehér, 266 kék és 83 sárga. Habár kevesebb holmi esik, nagyobb az esély rá, hogy úgynevezett "Smart Drop"-ot kapjunk, vagyis olyan tárgyat, melynek tulajdonságai az általunk játszott karakterhez igazodnak. Ezen kívül pedig találhatunk hat új, "buildeket is megváltoztató" legendary cuccot. Az új artisanok pedig átváltoztathatják a cuccainkat, hogy ne kelljen a karakterünk kinézetét feláldoznunk. Ezen felül az enchantokkal megváltoztathatjuk a rare és legendary tárgyak jellemzőit (az affixeket).
Diablo 3: Reaper of Souls - screenshot galéria
Végül kapunk egy új karakterosztályt is, mely a The Crusader névre hallgat, és egyébként a Diablo 2-ben látott Paladinnal áll közelebbi kapcsolatban. Ennek megfelelően egy közelharcra, és attól kis távolságra szakosodott harcossal lesz dolgunk, akit a készítők úgy írtak le, hogy "egy emberi háborús gép", és sok ihletett merítettek hozzá a spártaiakból. Leginkább pajzsot és egykezes fegyvert használ, ennek megfelelően például olyan képességei vannak, mint a Shield Bash, vagy a Shield Flare (ez elvakítja az ellenfelet), vagy a Fist of the Heavens és a Falling Sword, melyek mindegyike felülről hívja le az áldást a szörnyekre. Néhány újdonság láthatóan a konzolos verzióból jött át, a legtöbb pedig a nyilvánvaló és súlyos hibákat, hiányosságokat orvosolja. Sajnos azzal kapcsolatban nem kaptunk semmi információt, hogy a játékot leginkább megbénító valós pénzes aukciós ház megszűnik-e. Ugyanúgy nem esett szó megjelenési dátumról sem, illetve arról sem beszélt a Blizzard, hogy milyen platformon számíthatunk először a kiegészítőre.
Diablo 3: Reaper of Souls - brutálisan ütős nyitó video
Diablo 3: Reaper of Souls - játékmenet kedvcsináló
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. DogTheDog
2013.08.21. 16:23
Kiraly,remelem kint lesz Karira.Most hallottam,hogy a Titan-t meg lefujtak es az alapoktol ujrakezdtek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Benny
2013.08.21. 16:25
2014 a megjelenés ha nem lesz csúszás. Engem már csak az érdekelne, h addig ki fog d3-azni főleg, h még az alapjátékba ígérték a loot 2.0-át ami nagyban gyógyír lett volna az endgame contentre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Samupitecu...
2013.08.21. 16:53
A D3 nagy csalódás volt, a Paladin hiányzott a legjobban. Ha nem lesz több új karakter, és több act, ez egy nagy lehúzás megint >
Egy Diablo játék ne 3 napig tartson ki, hanem 3 hónapig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Ranger
2013.08.21. 17:03
DogTheDog: Max ha jövő karácsonyra gondoltál. Idén semmiképp sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. uristen
2013.08.21. 17:45
Ha a kettö egyben lesz, lehet megveszem.

Néhány kérdés azoktól, akik játszanak:
-A játék során sűrűn előfordul lag?
-Ha sűrűn előfordulnak ezek a lagok, mennyire elviselhetetlenek?
-Milyen sűrűn van szerverleállás? Létezik ilyen?
-Ha frissítés van a játékhoz, azok átlagolva mekkorák?
-A barbár, mint karakter nagyjából jó választás a végigjátszáshoz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim
2013.08.21. 17:45
Eddig is csak ámultam, hogy hogy a francba tud egy játékfejlesztő cég összesen 3 címmel ennyire sikeres lenni ... úgy néz ki az ilyesfajta siker nem tart örökké.

A cég egyetlen valós tehetsége a trailerek gyártása, abban tagadhatatlanul kiválóak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Benny
2013.08.21. 18:45
Uristen:
Nálam kb sosincs lag (megbízható szolgáltató, ssd)
szokott karbantartás lenni de elég ritkán és max fél napig tart.
Nem tudom milyen méretűek a frissítések.
A barbár az egyik legjobb, de bármelyik kaszt-al játszható már mp10 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Samupitecu...
2013.08.21. 19:27
uristen

nekem össze-vissza laggolt, és nem tudom, miért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Gatee
2013.08.21. 20:06
@Asagrim
Hogy hogyan? Hát lássuk csak. A Blizzard a Warcraft 1-el megreformálta az RTS műfajt de ez még nagyon a kezdetekben volt, akkoriban a stratégiai játékoknak nem volt semmilyen története, a Blizzard csinált nem is akármilyet amit tovább bővítettek a Warcraft 2-vel és a Warcraft 3-al ami tényleg olyan epikus storyt rak le az asztalra amit nincs olyan gamer aki ne ismerne. Diablo 1-el műfajt teremtettek, megalkották a hack and slasht amit az utódjával tökélyre fejlesztettek, a Diablo 2 a legtöbb jelentős minden idők legjobb játékai listán képviselteti magát, okkal. Starcraft 1 a mai napig legenda szintén azért mert megreformálta a műfajt, 3 játszható faj tökéletes multiplayerre kihegyezett balanceal ami megteremtette az e-sport fogalmát amitől a Starcraft 2 sikeresen átvette a stafétát, lehet, hogy nem zökkenőmentesen de már az is nagy szó, hogy egyáltalán sikerült felérni 1 ilyen elődhöz. Hogy a Blizzard nem tett le az utóbbi időben semmi újat és eredetit? Lehet, de ettől függetlenül senki nem vonhatja meg tőlük, azt amivel hozzájárultak a játékipar alakulásához és 3 olyan szériát tudtak letenni az asztalra amiknek hatalmas egyedi világa, epikus történelme és millió rajongója van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Gatee
2013.08.21. 20:21
Ez így mind szép és jó, de ezek minimum 15 évvel ezelőtt voltak, tehát lassan ott tartunk hogy a legrégebbi franchise esetében már két évtizede lovagolják azt a bizonyos lovat.

RTS-ben meg semmiféle innovációt nem raktak le az asztalra, azt mások már előbb megtették helyettük, csak mivel náluk ez a megfelelő körítéssel hírnévhez vezetett, az ő nevükhöz tulajdonítod ezeket a dolgokat.

Kíváncsi vagyok hogy a perspektivikus 3D meg a csapatbónuszt adó hősök bevezetését például melyik RTS játékhoz társítanád google puskázás nélkül, a szintezhető egységeket nem is említve, mert az már RPG elem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. lzzoli
2013.08.21. 20:22
@Samupitecus
Nálam is csúcs gép, ssd, már ramdiskkel is próbálkoztam de bizonyos helyeken 2 fps-re visszaesés... több száz fórumot elolvastam mire valahol irták hogy vegyem le a hang minőségét és jó lesz. Jó lett... próbáld ki hogy leveszed fair-re és kikapcsolsz mindenféle extra dolgot. Ez mellett szinte "kötelező" ssd-ről futtatni. Ez a 2 dolog nekem bevált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim lzzol...
2013.08.21. 20:35
Pontosabban a hangcsatornák számát kell levenni ilyenkor.

Blizzard játékmotorjai már csak ilyenek, ahol a hang képes kihatni a grafikus teljesítményre.

Mikor motort cseréltek Kataklizma kieggel WoW alatt, be kellett nekik rakniuk az opciókba egy FPS limitert aminek 100-on van a maximuma. Miért?

Mert bétán mikor még nem volt benne, nyomtam egy alt tabot, mert üzenetem jött, aztán mikor rákattintottam a tálcán a játékra hogy újra előtérbe hozzam a videókártyám fogta magát és elkezdett veszettül süvíteni, meg offolta az egész videójelet, de még előtte egy fél pillanatra 17 ezer körüli FPS csúcsot láttam Fraps-sel.

Szóval motort írni nem tudnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. extrawelt
2013.08.21. 21:05
Semmi extra nem kell hozzá. Normális netszolgáltató és csókolom. Nekem soha semmilyen problémám nem volt a játék során, pedig pár órát eltöltöttem a csatamezőkön... Remélem a kiegészítő játékideje jóval több lesz pár órácskánál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. KatonaKM
2013.08.21. 21:20
Legyünk őszinték, a D3 animációi a másodikéhoz képest pont annyira üres, sablonos szarok, mint a játékok közti különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. madcaptain
2013.08.22. 02:00
Ahhoz kepest, hogy mennyire szidjak az emberek az elmult idok legtobb peldanyban eladott PC-s jatekainak egyike. Ha nem menne a szeker adnak olcsobban de meg mindig 13ezer HUF.
Nekem a trial tetszett, AH egy ilyen geargrind jatekban teljesen hidegen hagy mindig azzal megyek amit talalok es sose volt semmi gondom.
Az hogy vannnak botok, meg igazi penzert is arulnak cuccot ki nem szarja le, ez igy volt minden Diabloban, csak akkor a keszitok semmit nem profitaltak belole es emberek ezreit csaptak be a trader siteokon.
A legnagyobb hibaja, hogy net kapcsolatot igenyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. madcaptain
2013.08.22. 02:00
Ja elfelejtettem aki ingyen akar hasonlo gear grind jatekkal jatszani probalja aki a Path of Exile-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2013.08.22. 10:00
Asagrim,maig nem ertem,hogy az Aukcios haz hogyan teszi tonkre a jatekelmenyt.Azaz ertem,de azert nem tartom fontosnak egy szint utan.A PvP eseteben zavaro lehet,bar annak meg tetje nincsen.egyszemelyes vagy coop modban meg az ismerosokkel kell jatszani,vagy egyedul ugye.Tehat megint nem latom a sok kis ipari csicska hogy teszi tonkre az en elmenyemet.Nem jatszok vele folyamatosan,de amikor igen,akkor mindig talalok aranyert,kifizetheto arban olyan felszerelest,amit erdemes kiprobalni.En is adok el cuccokat,es jon is az arany belole.Az uj szintek es a paragon rendszer kibovitese pedig pont jol is jon es hasznos.Amit en a mai napig gyengenek tartok,az a jelenlegi utolso act,ami rovid es szedett vedett.Illetve jo lenne a nem limitalnak az indithato karik szamat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim DogTh...
2013.08.22. 10:26
Ez biztos nekem jött? Egyáltalán nem említettem aukciós házat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. iponpeter
2013.08.22. 16:04
Végre normalizálódik a Diablo. A kiegészítő segítségével és a frissítésekkel megkaphatjuk a méltó és játszható folytatását a sorozatnak.
Ami meg elengedhetetlen ... LESZ VÉGRE PALA!! (Bocsi Crusader)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2013.08.22. 18:12
Ezt sem megerositeni,sem megcafolni nem tudom,marol az elso elmenyem amire emlekszek az kb del korul volt,az az elott lezajlott konferenciakert sajnos nem tudok felelosseget vallani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!