iPon Hírek

Gamescom 2017 - Villantott az Nvidia is

Dátum | 2017. 08. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A GamesCom 2017 alkalmával külön eseményt szervezett az Nvidia is, ahol a várakozásoknak megfelelően új hardverekről ugyan nem rántották le a leplet, viszont néhány érdekes játékos újdonságról igen. Ezeket vesszük most sorra. Azt mindenesetre előzetesen tudni kell, hogy az Nvidia Ansel, vagyis a vállalat beépített fotó módja két alapvető funkcióval bővült. Az egyikről azt mondja az Nvidia, hogy a mesterséges intelligenciás tanulás segítségével betáplálhatjuk a kedvenc festményünket, aminek a stílusát aztán ráteszi az általunk lőtt képre. A másik, hogy Facebook támogatást kapott, így most már közvetíthetünk és feltölthetünk anyagokat közvetlenül az idővonalunkra. Ráadásul megtehetjük ezt úgy is, hogy csak az általunk kijelölt csoportba toljuk fel a tartalmakat. PlayerUnknown’s Battlegrounds - kiemelések a ShadowPlay segítségével Amennyiben GeForce GTX grafikus kártyával rendelkezünk, úgy a GeForce Experience-féle ShadowPlay Highlights segítségével lehetőségünk van arra, hogy a automatikusan rögzítsük a killeket, a győzelmeket és más látványos dolgokat, amiket utána megoszthatunk. Erre az Nvidia egy versenyt is hirdetett: elég csak megörökítenünk a látványos mozdulatainkat, majd azokat megoszthatjuk vagy YouTube-on, vagy Twitteren, a @PUBATTLEGROUNDS az @NVIDIAGeForce és a #ShadowPlayHighlights hashtagekkel, és máris esélyesek vagyunk a győzelemre. A nyeremények között akad három darag GeForce GTX 1080 Ti grafikus kártya, valamint ötven darab GeForce GTX USB-s meghajtó.
Destiny 2 és HDR Úgy látszik, hogy a Bungie és az Nvidia között szoros az együttműködés, annak ellenére, hogy egyébként a stúdió eddig csak konzolokra fejlesztett, és abból a legutóbbi kettőben AMD-s grafikus vezérlő teljesített szolgálatot. Akárhogy is, most a két fél bejelentette, hogy a Destiny 2 PC-s verziója támogatni fogja a HDR-t és az SLI-t, az előbbit pedig élesben tesztelhetik majd a felhasználók a PC-s béta elindulását követően (de az nem lesz természetesen Nvidia exkluzív ficsőr). Ezen kívül megerősítést nyert, hogy a Destiny 2 PC-s verzióján nem lesz korlátozva a framerate, támogatják a 4K-s felbontást, és változtatható lesz a FoV. És persze a GeForce Experience is támogatni fogja a játékot, már a béta verziótól kezdve, amihez külön driver érkezik. Továbbá szintén örömteli tény, hogy bizonyos GeForce GTX 1080 és 1080 Ti grafikus kártyák, vagy ezekkel épült laptopok és PC-k mellé ingyenesen jár a Destiny 2 (aktuális lista itt).
Készül a Middle-Earth: Shadow of War is Az Nvidia bejelentette, hogy a Middle-Earth: Shadow of War szintén támogatja majd a 4K-s felbontást, a HDR-t és az SLI-t. Ezen kívül a játékba többféle Nvidia-technológiát beépítenek majd, többek között az Anselt is (az Nvidia spéci fotó módját). Az Nvidia elárulta, hogy mindent a Shadow of War fejlesztőinek rendelkezésére bocsátottak, kezdve a saját grafikus könyvtáraiktól, fejlesztői eszközeiken át egészen a jelenleg folyamatban lévő kutatásaikig. Habár az első rész nem volt éppen egy kiemelkedő grafikai jelenség, és az eddigi videók alapján a folytatás sem tűnik annak, talán maximum grafikán a megfelelő grafikus kártyával mégis egész jó lehet. Pro Evolution Soccer 2018 - kapjuk el a pillanatot A Konami is bejelentette, hogy a Pro Evolution Soccer 2018 a megjelenésekor támogatni fogja az Nvidia-féle Anselt, vagyis játék közben bármikor megállíthatunk mindent az Alt+F2 lenyomásával, és bármilyen szögből készíthetünk felvételeket, amikre különböző szűrőket is rakhatunk. Ezen kívül készíthetünk 360 fokos felvételeket, amiket aztán visszanézhetünk VR-os szemüvegeken, vagy telefonokon, de dönthetünk úgy is, hogy egész egyszerűen csak rendkívül magas felbontásban készítjük el a fotót. Ez az ígéretek szerint az jelenti, hogy a Full HD felbontás 33-szorosára válthatunk, amiből aztán a supersampling segítségével egy tűéles fotót készít nekünk a program.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. RealDreamQ
2017.08.22. 17:40
Jó a kezdő cím

Idén is ápolgatta a partnerkapcsolatait az Nvidia, így sok játék fogja használni ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. B_Real RealD...
2017.08.22. 23:40
Kedvenc cikkrészletem a Gamestarról a Final Fantasy XV PC-s megjelenésénél:

"Mivel az Nvidia is a projekt mögött áll, várhatóan technológiailag kifogástalan lesz a megjelenésre."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee B_Rea...
2017.08.23. 13:20
Na igen attól a mondattól, nekem is elindult a vigyor a számon, bár nem akartam szóvá tenni, mert úgy voltam vele, hogy meg köveznek.
Maradjanak inkább a hardware gyártásnál. Ahhoz értenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!