iPon Hírek

Garmin: Íme a legújabb Vivosmart szériás fitnesztárs

Dátum | 2017. 04. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Garmin ismét egy olyan viselhető kiegészítővel állt elő, ami a sportolóknak szeretne a hasznára válni. A Vivosmart 3 hasonló lehetőségeket nyújt, mint a tavaly bemutatott Vivosmart HR, de a hardvere valamelyest elmarad attól, és ennek megfelelően olcsóbb is nála. Nézzük, hogy a legfrissebb Vivosmart modell mivel szeretné magára felhívni a figyelmet.
Az újdonság dizájnja lényeges változáson nem esett át, a vonalvezetése nagyvonalakban maradt az eddig megszokottnál, de azért sokat finomodott a kialakítása. A Vivosmart 3 talán az eddigi legszebb karperec a Garmin kínálatában, a különböző anyagok szépen illeszkednek egymás mellé. A kijelző továbbra is monokróm és OLED technológiára épül, így nagyon alacsony fogyasztás mellett üzemel és napsütésben jól olvasható. A panel felbontása mindössze 128 x 64 képpontos, de nagyon ügyesen használja ezt ki a rendszer, és sokféle információ átadására lesz képes. Mindössze 18,5 milliméter széles az egész, a vastagsága pedig nem haladja meg az egy centimétert (9,8 mm), ami pedig a hosszát illeti, nos, kétféle méretben lesz elérhető, az S/M a hölgyeknek kedvezhet, az L pedig már az urak csuklójára passzolhat. A kisebb masina csak 20,4, a nagyobb pedig 21,5 grammot nyom.
A Garmin hosszú ideje dolgozik már azon, hogy az aktivitásmérői a lehető legönállóbban működjenek. A Vivosmart 3 intelligens rendszere meg tudja majd állapítani automatikusan, ha edzeni kezd a tulajdonosa, és ilyenkor magától monitorozni kezdi a felhasználó teljesítményét. A Garmin Elevate pulzusmérő modul is része a Vivosmart 3-nak, ez időszakos és folyamatos mérési módokat is támogat, így ha kell, akkor a legapróbb változásokat is méri, de ha éppen nincs rá szükség, akkor energiatakarékosan látja el a feladatát. Újítás a Vivosmart termékvonalon, hogy a karperec már képes a VO2 max érték megállapítására is, ami főleg azoknak a sportolóknak lesz igazán hasznos, akik már nem csupán hobbi szinten űzik az „ipart”. GPS vevő sajnos nincsen a termékben, és ez az, amiben jobb nála a Vivosmart HR, az ugyanis képes a helymeghatározásra is.
Az összeköttetés a mobil és a viselhető kiegészítő között Bluetooth modul (ANT+) használatával történik. Ezt kiaknázva fogja szinkronizálni a telefonnal a viselhető kiegészítő a mérési adatokat, illetve ennek a közbenjárásával küldi majd az okostelefon a legszükségesebb információkat a készülékre. A Vivosmart 3 méri az alapvető dolgokat (lépésszám, kalória), továbbá még arra is opciót nyújt, hogy a súlyemelők esetében számolja a kinyomásokat. A Garmin Connect az egyik legjobb ilyen alkalmazás a mobilokra, és valószínűleg nem is fognak csalódni a funkcionalitásában az emberek. A Vivosmart 3 képes lesz kirajzolni az applikáció közbenjárásával a legfrissebb üzeneteket, szól a bejövő hívásokról, emlékeztetőket tud kezelni, képes tájékoztatni a várható időjárásról és még a zenelejátszó vezérléséből is kiveheti ennek köszönhetően a részét a karperec. Van a masinában wellness mód is, ami kifejezetten a relaxáció elősegítésére szolgál (légzési gyakorlat) és elvileg tudja mérni a stressz-szintet előre definiált fokozatokban.
A tervezők úgy alakították ki a Vivosmart 3 karperecet, hogy az megfelelő vízállósággal rendelkezzen a mindennapos használathoz – és még egy kicsit azon túl is. A szerkezet így nemcsak esőben, hanem a zuhany alatt vagy a strandon is bátran hordható, lehet vele úszni is, viszont a búvárkodást és az extrémebb vízi sportokat, melyek során nagyobb nyomású víz érheti a készüléket, el kell kerülni. A Garmint nagyjából ötnapos üzemidőt jósol átlagos igénybevétel mellett, de ez nyilván jelentősen lerövidülhet, ha valaki sokszor aktiválja például a folyamatos pulzusmérést. Amit mindenképpen ki kell még emelni az új Vivosmart neve mellett, hogy nemcsak az Android és az iOS operációs rendszerű okostelefonokkal lehet majd használni, hanem támogatja a mobilos Windowst is. Sajnos elég ritkaság számba mennek az ilyen viselhető kiegészítők.
A Garmin Vivosmart 3 140 dolláros áron került kereskedelmi forgalomba. Az eszköz értékesítése már meg is kezdődött az Egyesült Államokban, szóval egyáltalán nem várat magára. Egyelőre Magyarországon még nem bukkant fel, de több mint valószínű, hogy a hazai boltok polcain is képviseltetni fogja magát. Sokan a Fitbit Charge 2 ellenfelét látják egyébként ebben az újdonságban, ami valóban hasonló képességekkel száll ringbe, de egy tízessel vastagabb, 150 dolláros árcédula kíséretében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!