iPon Hírek

Gartner: lassacskán fellendülnek a PC-eladások

Dátum | 2009. 06. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A piackutató és elemző Gartner szerint az idei év utolsó negyedévében fog elkezdődni a kilábalás a PC-szegmensben a válságból, azonban a gyakorlatban ez csak a jövő évben fog testet ölteni.

Ha erősre sikeredik majd a negyedik negyedév, akkor nem kizárt, hogy 274 millió PC-t is sikerül értékesíteni a cégeknek, ami még mindig 9,4 százalékos visszaesés a tavalyi 292 millióról, azonban a várakozásokat ez is felülmúlja. A jövő évre már pozitív érték várható a cég szerint, körülbelül 10,3 százalékos bővülésre számítanak.

Azonban óvatosságra is intenek az elemzők, nehogy azt feltételezzük a legrosszabb időszaknak már vége van. Sokan a bizonytalan gazdasági helyzetre való tekintettel továbbra is halasztják a gépvásárlást/újítást, az újrafellendülés csak az év végére várható, amikor a teljes gazdasági helyzet javulása miatt a vásárlók újra elkezdenek beruházni számítógépekre. A korábbi évekhez hasonló mértékű iramot azonban csak 2010-2011-re fognak felvenni a vásárlók - tudtuk meg George Shiffler-től a Gartner Research igazgatójától. Azt is említette, hogy a Windows 7, melyhez nagy reményt fűz a piac a várttal ellentétben nem fogja nagy mértékben megnövelni az eladásokat.

"Annak ellenére hogy a Windows 7 körüli felhajtás általánosságban véve pozitív, mi nem várjuk hogy a piac nagy mértékben el fog térni a szezonális trendtől az új operációs rendszer kiadása miatt." - közölte Shiffler.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hungarypet...
2009.06.27. 20:43
VISSZA A HIRHEZ

Szerintem a Jövő év első negyedévében felfog lendülni az eladás...

Ha ennél jobban nem romlik a helyzet akkor sztem biztos!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kange
2009.06.27. 23:06
Hát, új Windows miatt biztos nem fejleszteném a gépem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. imi93
2009.06.28. 08:45
nem csoda hogy alig vesznek gépet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!