iPon Hírek

Gázszivárgás az LG OLED gyárában

Dátum | 2015. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Hétfőn tragikus baleset történt az LG egyik dél-koreai üzemében, amely Paju térségében található. Az eset oka gázszivárgás, amelynek következtében a jelenlegi információk szerint két munkás életét vesztette, másik négy pedig megsérült. Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy nitrogéngáz szivárgása időzte elő a problémát, ami az aktuális javítási és karbantartási feladatok elvégzésekor jelentkezett. Az egyelőre nem derült ki, hogy a balesetet emberi mulasztás, vagy műszaki probléma okozta-e. Az LG mindenesetre sajnálatát fejezte ki a balesettel kapcsolatban, és a vállalat illetékesei egyben kijelentették, teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal a szivárgás okát feltáró vizsgálatokban.
A helyi Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium az eset után nem sokkal arra kérte a vállalatot, a baleset miatt szüneteltesse az OLED panelek termelését. A hatóságok a tervek szerint addig nem is fogják engedélyezni a termelés újraindítását, míg ki nem derül, pontosan mi okozta az emberéleteket is követelő súlyos balesetet. Az illetékes szervek hivatalos bejelentése szerint már megkezdték a baleset körülményeinek feltárását, az LG pedig hivatalosan is megerősítette az értesüléseket, azaz a hatóságok valóban az OLED panelek gyártásának szüneteltetésére kötelezték a gyárat. A sajnálatos eset az LG Display számára üzleti problémákat is jelenthet, ugyanis az OLED panelek termelésének leállítása miatt csúszhat néhány új televízió sorozat piacra dobása. A probléma súlyossága attól függhet, mennyi ideig tart az eset körülményeinek tisztázása. Az LG szóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, milyen rövidebb és hosszabb távú következményei lehetnek a termelés leállításának, de idővel erre is biztosan fény derül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. cNobody
2015.01.14. 17:30
Már van is OK amiért fel lehet vinni az OLED panelek árát legalább háromszorosára....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kunrichard
2015.01.14. 17:36
Nálunk tegnap reaktorszivárgás volt de amúgy minden oké
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ultrabukta
2015.01.14. 20:41
A légkör 78%-a nitrogén, szóval nem is mérgező...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sandsz Ultra...
2015.01.14. 21:24
Valóban nem mérgező, de ha a levegő hirtelen 100 % nitrogén lesz, az bizony kevés a boldog élethez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.14. 21:36
A fene beléjük, pedig most olyan olcsó volt az LG OLED, hogy majdnem vettem egyet. De most így nem fogok

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.01.15. 21:30
Óriási, mindent elpusztító cunami, brutális gyártűz, most meg gyilkos gázszivárgás. Mind mind a termelés nagy ellenségei, mégis eddig minden alkalommal jutott mindenkinek vas, elvégre túltermelés volt és a gyárak is ugyanúgy működtek tovább kielégítő kapacitással. A bevételi rekordok meg csak úgy ömlöttek, mint az árvíz, de hát valamiből fedezni kell a kárt, amit a biztosító egyszer már kifizetett.
Komolyan mondom ezek egyre gyengébb kifogások. Ez a mostani tragédia igazából semmiben nem is képes befolyásolni a termelést, de majd megmagyarázzák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ultrabukta sands...
2015.01.19. 21:36
Mérgező akkor sem lesz. Az oxigén hiánya öl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!