iPon Hírek

GDC: Új Games for Windows szolgáltatások

Dátum | 2009. 03. 25.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft a GDC-n bejelentette, hogy új szolgáltatásokkal bővíti a Games for Windows – Live-ot. A Microsoft Game Studios vezetője Dave Luehmann elmondta, hogy kiadóként izgatottan várják az új lehetőségeket, melyeket szándékukban áll a jövőben egyre több játékukba beépíteni, és a GDC-t kihasználva próbálnak még több fejlesztővel jó partnerkapcsolatot kialakítani (nem túl meglepő módon). Mindenesetre ez jó hír a PC-s világ játékosainak, mert úgy, hogy korábbi ígéretükhöz híven nem felejtik el őket, hiába tombol az X-box láz.


No de lássuk miket is kapunk!

Kalóz-ellenes megoldások: a soha véget nem érő harc folytatódik. Bár itt nem fejtettek ki részletesen mindent, de az biztos, hogy erősítenek az online hitelesítésen, komolyabb ellenőrzések lesznek, amiket a legális példánnyal rendelkezők remélhetőleg nem fognak észrevenni.

Játékon belüli vásárlási lehetőség: ha szeretnénk egy új karaktert, térképet, vagy egy egész kiegészítőt az adott játékhoz, akkor már ki sem kell lépnünk ahhoz, hogy két kattintással be is szerezhessük azt, amire vágyunk. A fejlesztőkön múlik hogyan integrálják a játékba a szolgáltatást, így akárhogy kinézhet (pl. lezárt térképre lépnénk be akkor felajánlja a játék a shoppingot).

A végére hagytuk a legjobb lehetőséget, amit az MS csak roaming-nak hív, és hasonlít a Steam már tavaly bejelentett felhő szolgáltatásához. Itt is az adott játékokhoz feltölthetjük majd a hálóra a beállításainkat (pl. billentyűzetkiosztás) és/vagy mentéseinket, így bárhol máshol ahol megvan a játék (vagy visszük magunkkal), ott folytathatjuk ahol otthon abbahagytuk. Ez kifejezetten hasznos lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Svindler
2009.03.25. 18:22
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Menthix
2009.03.25. 19:44
Úgylátom közeleg az idő, amikor már játék közben is a reklámok fognak minket idegesíteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2009.03.25. 20:35
Ideje lesz megállítani a kalózkodást, mer most ha jobban utánagondolunk, mindenhol normális emberek lesznek fent (nem káromkodnak mer az serialbannal végződhet stb), és sokkal több pénze lesz a fejlesztőknek további játékokra (megpersze magukra ez egyértelmű azthiszem) bár én még pl cod5-ben megszüntetném a törtszervert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2009.03.25. 21:48
Szerintem rendezzünk gyűjtést szegény játékkiadóknak, mert lassan nem futja már nekik kajára se. Sőt, nekik adom a fizetésem. Sőt, lemondok a lakásomról, hogy legyen miben lakjanak, és inkább alszom a híd alatt, mindezt tiszteletem jeléül.

Szegény, szegény játékkiadók. Micsoda nyomorúságos sorsuk van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sytyx
2009.03.25. 21:59
Terror: azért a fejlesztők mégis csak avval nyereségesek, ha veszik a játékot. Mondjuk, ha olcsóbban adnának (bár az amcsiknak ez nem gond) többen vennének. De a legjobb/legbiztosabb megoldás az online játék. Pl.: Guild Wars Nem tudok róla, hogy lehetne hack-kelt játékkal játszani, mert ugye kell csinálni accountot és kapsz egy aktivációs kulcsot a lemezhez. Plusz nem is tudod net nélkül játszani (nem mintha lenne úgy értelme). Legmagasabb ára emlékeim szerint 7ezer Ft volt. Amit nem sajnál az ember fia/lánya egy olyan játékra, amit nem csak két hétig lehet játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csaber
2009.03.25. 23:23
Menthix: elég régóta nézegetheted a reklámokat a játékokban gyakran jó is mert úgy reálisabb és azért is pénzt kapnak a fejlesztők...
axe:a kalózkodást semmi sem fogja megszüntetni mindig lesznek olyanok akik mindent ingyen akarnak...de sokan vannak akik meg nem tudják megvenni de ha fele annyi volna az ár azt kifizetné mert lehet vele neten játszani felmennek a javítások azonnal ... amúgy meg egyrészt a fejlesztők maguk is gyakran maguk alatt vágják a fát a 0 optimalizálással mert akkor az egyszeri ember vesz hardvert és gyakran szoftverre nem futja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.03.26. 01:32
Azért aki ilyen cinikusan beszél a kiadókról és a fejlesztőkről az valószínűleg szelektív látással rendelkezik és figyelmen kívül hagyta az összes bezárásos és pénzügyi gondos hírt.

A PC-s játékok ára egyébként már sokkal jobb helyen van mint pár éve volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!