iPon Hírek

GDDR4-es memóriával szerelt HD3870 X2?

Dátum | 2008. 01. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD legújabb zászlóshajója a hét folyamán indult hódító útjára, ám a legfrissebb értesülések szerint a HD3870 X2 a jelenlegi GDDR3-as memóriával ellátott változaton kívül hamarosan GDDR4-es memóriachipekkel felvértezett kivitelben is piacra kerül.

GDDR3-as memóriákkal felvértezett HD3870 X2 az Asus tálalásában.
Az AMD jelenlegi legerősebb videokártyája 900 MHz-es (effektív 1800 MHz) GDDR3-as memóriákkal büszkélkedhet, ezek az egységek már így is tekintélyes memória sávszélességet biztosítanak a két GPU-val ellátott erőmű számára. Az egyes, eddig meg nem erősített értesülések azonban már arról számolnak be, hogy a kártya hamarosan GDDR4-es memóriákkal is elérhető lesz, ezáltal az újdonság az eddiginél valamivel nagyobb teljesítményre lesz képes (bár fontos megjegyeznünk, hogy a jelenlegi GDDR3-as példányok a jobb késleltetéseknek köszönhetően ledolgoznak valamennyit a kisebb órajelből fakadó hátrányból).

A hírek alapján az első GDDR4-es Radeon HD 3870 X2-es videokártyák már akár pár héten belül forgalomba kerülhetnek. A GDDR4-es memóriachipeknek köszönhetően a kártya alacsonyabb fogyasztással fog üzemelni, emellett valamivel erősebb is lesz a GDDR3-asoknál, de a teljesítménynövekedés várható százalékos értékéről egyelőre nincsenek információk. Sajnos a GDDR4-es változatok ára is magasabb lehet majd a jelenlegi GDDR3-as példányokénál, ez utóbbi termékek jelenleg 449 dollárért érhetőek el.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.02.03. 11:18
kezdetben saccra olyan 105-110 között lesz az ára bruttóban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!