iPon Hírek

GDDR5-ös chipek, elsőként a Qimondától

Dátum | 2008. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Qimonda még 2007. novemberében kezdte meg az 512Mb-es GDDR5-ös memória chipek első mintapéldányainak készítését, ám most, mintegy 6 hónappal később a vállalat bejelentette, hogy a termékek készen állnak a sorozatgyártásra. A GDDR5-ös memória chipek nagyon fontos szerepet játszanak majd a videokártya piacon: az ATI és az Nvidia következő generációs videokártyái az információk szerint már GDDR5-ös memória chipekkel lesznek felvértezve, így új fejezet nyílik a gyártók közötti harcban.


"A Qimonda először 2007. novemberében jelentette be első, GDDR5-ös chipjeinek mintapéldányait. Bizonyítottuk a technológiát, amelyet mostantól nagy mennyiségben is a piac rendelkezésére tudunk bocsátani." mondta a Qimonda Kommunikációs Igazgatója, Glen Haley az Xbitlabs-nak adott nyilatkozatában.

A Qimonda GDDR5-ös chipjei jelenleg 3,6 GHz-es, 4 GHz-es és 4,5 GHz-es órajelen képesek üzemelni, a chipek mindegyike PG-TFBGA-170-es tokozással kerül forgalomba. Az újdonságok maximálisan 20 GB/másodperces adatátviteli sebesség biztosítására képesek, ez az érték az előző generációs, jelenleg is forgalomban lévő GDDR4-es chipek esetében 16 GB/másodperc volt. A GDDR5-ös chipek gyártásában a Qimonda szerezte meg a piacvezető szerepét, ugyanis ő jelentette be először, hogy készen állnak a termékek a sorozatgyártásra. A Hynix Semiconductor és a Samsung Electronics GDDR5-ös chipjeire még várni kell, ám az információk szerint utóbbi két gyártó is hamarosan bemutatja GDDR5-ös termékeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások